Sol kol uyuşması kalp krizinin sinyali mi?

Sol kolun uyuşması, zaman zaman ortaya çıkan ve kişiyi korkutan durumlardan biridir. Sol kol uyuşması nedir? Sol kol uyuşması kalp krizi belirtisi mi? Sol kol uyuşmasına hangi bölüm bakar? İşte detaylar...

Sol kol uyuşması kalp krizinin sinyali mi?

Sol kolun uyuşması hayati tehlike yaratan bir durumun göstergesi değildir fakat sürekli devam eden uyuşmalar kalp krizinin belirtileri olabilmektedir. Sol kol uyuşmasının başka nedenlerini sizin için bir araya getirdik.

Sinirin hasar görmesi ve sıkışması: uyuşmaların görülmesinin arkasındaki başlıca neden, sol kolun üstüne yatılması veya zorlanması sonucu meydana gelen sinir sıkışmaları sonucu olmaktadır. Sinir sıkışmaları genellikle diyabet hastalarında oldukça fazla meydana gelmektedir.

Brakial Pleksus yaralanması; omurgadan gelen sinyalleri ileten sinir ağında oluşan gerginlikler ve yırtılmalar kollarda uyuşmalara ve his kayıplarına neden olabilmektedir.

Kas çekilmesi; ağır bir şey taşırken aniden kasın güçsüzleşmesi sonucu oluşmaktadır. Bu durum uyuşmalara yol açmaktadır.

Kırıkların olması: Elde, bilekte, kolda ve parmaklarda meydana gelen kırıklar bir süre uyuşmalara sebep olabilmektedir.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/sIdeMoIcFmvOW2lTb3w2TSvnzXMLcsEx-body.jpg

Kan dolaşımında bozukluk: vücudun her noktasına yeteri kadar kan gitmemesinden kaynaklı dolaşım bozuklukları sonucu kollarda ve ellerde uyuşmalar ve karıncalanmalar meydana gelebilmektedir.

Aşırı sigara ve alkol kullanımı uzun süre kullanılan kötü alışkanlıklar bir süre sonra sinir hasarlarına ve his kayıplarına yol açabilmektedir.

Vitamin eksiklikleri: Vücuttaki B vitamini eksikliği karıncalanmalar ve uyuşmalara sebep olmaktadır.

Raynoud sendromu: Bulunulan ortamda ısının düşük olmasından dolayı parmaklarda soğumalar meydana gelebilmektedir. Bu soğumalar kollara kan taşıyan arterlerde daralma meydana getirerek uyuşmalara yol açmaktadır.

SOL KOL UYUŞMASI NASIL GEÇER?

Sol kol uyuşmalarının tedavisi ise; düzenli egzersizler yaparak, sıcak kompres uygulayarak, balık tüketerek, gerekli vitaminlerden yeterli düzeyde alarak, istirahat ederek ve alkol ile sigara kullanımı azaltarak yapılabilmektedir.

SOL KOL UYUŞMASI İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLİR?

El ve kol uyuşması yaşayan kişilerin hastanelerin nöroloji bölümüne başvurmaları gerekmektedir. Uyuşmanın altında yatan sebep bulunduktan sonra fizik tedavi, medikal tedavi veya cerrahi müdahaleler yapılmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER