Sosyal mesafe kaldırılıyor!

Hollanda hükümeti, pandeminin başından bu zamana kadar uygulanan 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralının 25 Eylül'den itibaren kaldırılmasını kararlaştırdı.

Sosyal mesafe kaldırılıyor!

Hollanda hükümeti, pandeminin başından bu zamana kadar uygulanan 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralının 25 Eylül'den itibaren kaldırılmasını kararlaştırdı. Alınan tedbirler kapsamında yiyecek, içecek ve eğlence sektörüyle kültür sanat ve spor etkinliklerine girişte Kovid sertifikası gösterilmesi zorunlu hale getirildi.

Alınan yeni kararlar ile toplu etkinliklerde kişi sınırlaması ortadan kalkarken, 25 Eylül'den itibaren Hollanda'daki stadyumlara, Kovid sertifikası gösterme şartıyla seyirci alınabilecek.

Sabit koltukları sahip olmayan kapalı mekanlarda konserlere müsaade edilecek. Fakat yalnızca salon kapasitesinin yüzde 75'ine seyirci kabul edilecek.

Geçici hükümet başbakanı Mark Rutte’nin açıkladığı gevşeme paketi ile 1,5 metrelik sosyal mesafe uygulamasının kaldırılması en dikkat çekici açıklama oldu. Hükümete göre bu önleme zaten uyulmuyordu.

ALMANYA VE BELÇİKA'DA UYGULAMA SÜRÜYOR

Belçika,1 Eylül'den itibaren kuralları önemli ölçüde gevşetmişti fakat kamusal alanlarda özellikle de savunmasız bireylerin sağlığının olumsuz etkilenmemesi için 1,5 metrelik sosyal mesafe uygulamasına devam ediliyor. 

Almanya'da ise aynı haneye mensup olmayan bireyler arasında en az 1,5 metrelik sosyal mesafe bulunması kuralı hala mevcut.

RİSKİ BÖLGELERDEN GELEN AŞILI KİŞİLERE KARANTİNA YOK!

Hollanda hükümeti ise sosyal mesafe uygulaması yerine, 25 Eylül'den itibaren Kovid sertifikası zorunluluğu getirdi. Kovid sertifikası, her iki doz Kovid aşısı yaptıran veya son 48 içinde test sonucu negatif olanlar kişiler ile 6 ay içerisinde koronavirüse yakalanmış ve virüse karşı bağışıklık kazanmış bireylere veriliyor. Hollanda’da değişen tedbirlerden biri de sınıflardaki toplu karantina uygulaması. Sınıftan bir kişi virüse yakalandığında tüm sınıf değil, yalnızca enfekte olan kişiyle yakın temasta olanlar karantinaya alınacak.

Kovid vakaları açısından riskli olan bölgelerden, Hollanda'ya gelen tam aşılı bireylere 22 Eylül itibariyle artık karantina uygulanmayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER