Dünyanın en uzun bisiklet yolunda binlerce pedal çevriliyor

Hatay’ın Samandağ ve Arsuz ilçelerini birbirine bağlayan 25 kilometrelik bisiklet yoluna bisikletçiler adeta akın ediyor.

Dünyanın en uzun bisiklet yolunda binlerce pedal çevriliyor

Dünyanın en uzun bisiklet yolu pandemi döneminde bisikletçilerin gözde mekanı halinde geldi. Bisikletçiler, bir tarafta karayolu bir tarafta denizi izleyerek pedal çeviriyor.

Hatay’ın Samandağ ve Arsuz ilçelerini birbirine bağlayan 25 kilometrelik bisiklet yoluna bisikletçiler adeta akın ediyor. Dünya’nın en uzun ve tek parça bisiklet yolu olma özelliği taşıyan yolda her gün binlerce vatandaş pedal çeviriyor. 2,3 metre uzunluğundaki yol pandemide sporcuların imdadına koşuyor.

‘BURADA BİSİKLET SÜRMEK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU’

Bisiklet sürücüsü Işıl Gündüz, ‘Arkadaşlarımla beraber piknik yaptıktan sonra bisiklet sürmeye karar verdik. Deniz manzarası karşısında hep birlikte bisikletle seyahat etmek, her ne kadar yokuşlar olsa da çok güzel bir duygu oldu. Buralara her geldiğimiz de bisiklet sürüyoruz ve boş zamanımızda aynı zamanda manzara karşısında oturup piknik yapıyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘PANDEMİ SÜRECİNDE VAKTİMİZİ BURADA GEÇİRMEKTEN MUTLUYUZ’

Sürekli buraya gelip bisiklet sürdüğünü belirten bisiklet sürücüsü Aslı Nur Irmak ise, ‘Buraya hafta sonu arkadaşlarıyla birlikte bisiklet sürmek için geldik. Aynı zamanda denizin tadını çıkardık diyebilirim ve hem spor yapmış hem de temiz hava almış olduk. Pandemi sürecinde vaktimizi burada geçirmekten mutluyuz’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER