Alanyaspor’dan Oba’da Kartal avı

Süper Lig'de bu sezon İstanbul takımlarına karşı puan kaybetmeyen Aytemiz Alanyaspor'un son kurbanı Beşiktaş oldu. Kara Kartal'ı bu akşam Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda konuk eden turuncu yeşilli ekip, ilk yarıda Babacar, uzatma dakikalarında da Diedhiou'nun golleriyle 2-0 kazandı

Alanyaspor’dan Oba’da Kartal avı

Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'e verilen milli aranın ardından 13'üncü hafta karşılaşmasında bu akşam İstanbul ekibi Beşiktaş'ı ağırladı. Milli araya deplasmanda oynadığı ve 2-0 kaybettiği Çaykur Rizespor mağlubiyeti ile giren turuncu yeşilli ekip, mutlak 3 puan parolası ile çıktığı Beşiktaş maçında hata yapmadı ve rakibini mağlup etmeyi başardı. Aytemiz Alanyaspor 13'üncü dakikada Babacar'la öne geçti. Efecan'ın sağ kanattan yaptığı ortaya kale sahası içinde boş durumda olan Babacar top yere değmeden sağ ayağının üstüyle tek vuruş yaptı ve topu ağlara göndererek skoru 1-0'a getirdi. 39'da Vida'dan seken topu önünde bulan Emre Akbaba ceza sahasına girip sol çaprazdan sağ ayağının içiyle vuruşunu yaptı ve top uzak köşeden ağlarla buluştu. Ancak 'VAR' uyarısının ardından hakem Alper Ulusoy, kenara gelip pozisyonu monitörden izledi ve golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti.

ALPER ULUSOY SAÇ BAŞ YOLDURDU

İlk yarıda soyunma odasına 1-0'ın avantajı ile giren temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor, kontrollü oyununu ikinci yarıda da sürdürdü. 54'üncü dakikada Umut Güneş sol kanattan topu ceza sahasına çevirdi, arka direkte Babacar sağ ayağıyla tek vuruş yaptı, üst direkten dönen top yerden sekip bir kez daha üst direğe çarptı ve daha sonra kaleci Ersin'in kontrolünde kaldı. 57'de ise hakem Alper Ulusoy Alanyaspor'un net penaltısını vermedi. Temsilcimizin hızlı hücumunda topu kendi yarı alanından alan Davidson sol çaprazdan ceza sahasına girdi, Welinton ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı ancak hakem devam dedi. Taraftarları çılgına çeviren bu karar sonrası tribünler uzun süre hakem Alper Ulusoy'u ıslıkladı. Alanyaspor'u rahatlatan gol ise uzatmalarda geldi. 72'de Babacar'ın yerine oyuna giren Diedhiou, 90+3'üncü dakikada savunma arkasına sarkarak sağ çaprazdan ceza alanına girdi. Kaleci Ersin'i de geçen Diedhiou, sol çaprazdan sol ayağının içiyle vuruşunu yaparak topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0'a getirerek maçın da skorunu tayin etti. Alanyaspor bu galibiyetle 24 puana yükselirken, Beşiktaş ise 20 puanda kaldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER