Facebook, 2016’dan bu yana güvenlik önlemlerine 13 milyar dolardan fazla para harcadığını açıkladı

Popüler sosyal medya platformu Facebook, yeterince güvenlik önlemi almadığını belirten eleştirilerin ardından yaptığı açıklamaya göre son yıllarda güvenlik için 13 milyar dolardan fazla harcama yaptı.

Facebook, 2016’dan bu yana güvenlik önlemlerine 13 milyar dolardan fazla para harcadığını açıkladı

Facebook Inc. tarafından salı günü yapılan açıklamalara göre dev şirket 2016 yılından bu yana güvenlik önlemlerine 13 milyar dolardan fazla harcama yaptı. Bu açıklamalar, bir gazetenin Facebook’un “platformun kötü etkilerini” düzeltemediğini belirtmesinden birkaç gün sonra geldi. Sosyal medya devinin yaptığı açıklamalarda, beş yıl önce güvenlik için çalışan insan sayısının 10.000 olduğu, şu an ise bu sayının 40.000’i geçtiği belirtildi.

Wall Street Journal da geçtiğimiz hafta şirketle ilgili bir rapor yayınlamış, Facebook’un Instagram’ın genç kullanıcılar üzerindeki olumsuz etkisini küçümsediğini ve platformun gelişmekte olan ülkelerde insan tacirleri tarafından kullanıldığını belirtmişti.Facebook ve Instagram

“Güvenlik önlemlerine karşı olan yaklaşım değişti”

Facebook tarafından yapılan açıklamalarda ise, “Geçmişte güvenlik sorunlarını yeterince ele alamıyorduk. Ancak bu yaklaşımı tümüyle değiştirdik” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamalara göre dev şirket, yapay zekâ teknolojisi sayesinde bu yılın ilk yarısında 3 milyar sahte hesabı engelledi, 20 milyondan fazla sahte Covid-19 ve aşı içeriğini kaldırdı. Ayrıca, Instagram’da nefret söylemi içeren içeriklerin 2017’den bu yana 15 kat daha fazla kaldırıldığı da Facebook tarafından belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER