Adalet Bakanı’ndan sosyal medya düzenlemesine ilişkin açıklama

Son zamanlarda tekrar gündeme gelen sosyal medya yasası ile ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, önemli açıklamalarda bulundu. Gül, sosyal medya düzenleme ile ilgili önemli detaylara değindi.

Adalet Bakanı’ndan sosyal medya düzenlemesine ilişkin açıklama


Adalet Bakanı, ‘Sosyal medyada düşünce özgürlüğü ve bu platformların kısıtlanmasıyla ilgili bir çalışma söz konusu olamaz. Her alanda olduğu gibi bu alanda da yasakçı bir anlayış içinde olamayız’ şeklinde konuştu.

Bakan Gül konuşmasının devamında, çalışmayla sosyal mecralar üzerinde kişilerin, kurumların dezenformasyona uğramamasını söyledi. Gül, ‘Klavye karşısında insan, karakter suikastı yapmaya hukuk izin veremez. Elinde belge, delil varsa adliyeler, kolluk açık. Bunun partisi, cinsiyeti, siyaseti yok’ ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI SORULARI YANITLADI

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı Gül, Ankara'daki Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanmış olan ve 25 televizyon kanalında eş zamanlı olarak canlı yayınlanan 'Anadolu Soruyor' programına katılarak sorulara cevap verdi.

SOSYAL MEDYA YASASI DÜZENLEMESİ

Adalet Bakanı, yeni dönemde Meclis'e sunulacak olan sosyal medya yasası teklifiyle ilgili soruya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gül, ‘Sosyal medyada düşünce özgürlüğü ve bu platformların kısıtlanmasıyla ilgili bir çalışma söz konusu olamaz.’ dedi. AK Parti'nin eleştirinin suç oluşturmayacağına ilişkin yargı paketleri bulunduğunu söyleyen Gül, ‘Eleştiri ile hakaret birbirinden farklı. Bunun değerlendirmesini yapacak olan da yargıdır. Her alanda olduğu gibi bu alanda da yasakçı bir anlayış içinde olamayız. Tüm kurumlarla bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma sosyal mecralar üzerinde kişilerin, kurumların dezenformasyona uğramamasıdır.’ şeklinde konuştu.

KLAVYE KARŞISINDA İNSAN, KARAKTER SUİKASTI YAPMAYA HUKUK İZİN VEREMEZ

Adalet Bakanı açıklamasının devamında, ‘Klavye karşısında insan, karakter suikastı yapmaya hukuk izin veremez. Elinde belge, delil varsa adliyeler, kolluk açık. Bunun partisi, cinsiyeti, siyaseti yok. Partiler üstü. Kişilik haklarına saldırıyı önleyecek, insan onurunu koruyacak nelere ihtiyaç varsa bunlar üzerinde kafa yoruluyor. Dünya örneklerine bakılıyor. Dezenformasyon ve insan onuruna yönelik saldırılarla en etkili şekilde nasıl mücadele etmek gerekiyorsa bununla ilgili değerlendirme sürüyor. Netleşmiş bir konu yok, olduğunda partimiz bunu açıklayacaktır. Sansüre, eleştiri ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırma yolundaki bir şeye asla müsaade etmez.’ sözlerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER