Apple kablosuz bağlantı çipleri geliştirecek bir ekip oluşturuyor

Apple modem, Bluetooth ve WiFi çipleri geliştirecek mühendislerden oluşan bir ekip kuruyor. Şirket Broadcom ve Qualcomm gibi üreticilere bağımlılıktan bir an önce kurtulmak düşüncesinde.

Apple kablosuz bağlantı çipleri geliştirecek bir ekip oluşturuyor

Apple modem ve kablosuz bağlantı çipleri geliştirmek için yeni bir ekip kuruyor. Şirket ürünlerinde kendi ürettiği bileşenlerin kullanımını yaygınlaştırmak niyetinde. Teknoloji devi şu anda Broadcom, Skyworks ve Qualcomm gibi üreticilerden tedarik edilen parçaları kullanıyor.Apple, Güney Kaliforniya'daki ofisinde görev almak üzere modem çipleri, Bluetooth ve Wi-Fi'ye bağlanırken kullanılan yarı iletkenler ve sektörle ilgili projeler üzerinde çalışacak mühendisler aramaya başladı. Yeni ofis önde gelen çip üreticilerinin bulunduğu Los Angeles yakınlarındaki Irvine şehrinde bulunuyor.

Dışa bağımlılıktan kurtulacak

 

Apple geçen yıl Broadcom ile kablosuz bileşen tedariği için 2023'te sona erecek bir anlaşma imzalamıştı. Her şey planlandığı gibi giderse, bu tarihten sonra Apple artık Broadcom çözümlerine ihtiyaç duymayacak ve kendi çiplerini kullanabilecek.Buna ek olarak Apple kendi 5G modemini geliştirmede uzun bir yol kat etti ve yakında Qualcomm bağımlılığından da kurtulacak. Mevcut söylentiler, Apple'ın modeminin 2023 yılına kadar hazır olacağını gösteriyor. Dolayısı ile şirket, iPhone 14'te de Qualcomm yongalarını kullanmaya devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER