Apple, Periscope lensleri Samsung'tan almak istemiyor

Katlanmış optik lensler, iPhone modellerine daha kalın bir kasa gerektirmeden önemli ölçüde geliştirilmiş optik yakınlaştırma ve görüntü sabitlemeyi maksimum seviyeye çıkarabilir. 2019 yılında Corephotonix'ten satın aldıktan sonra Samsung, teknolojinin tüm patentlerinin yeni sahibi oldu.

Apple,  Periscope lensleri Samsung'tan almak istemiyor

The Elec'e göre Apple2023'te Samsung firmasını katlanmış lens modülü için tedarik zincirinden çıkarmayı planlıyor. Yayının daha önce Samsung'un Apple ürünlerini bir araya getirmesi için LG InnoTek'e bileşen tedarik edeceğini söylediğini hatırlatmakta fayda var.

2023 hareketli bir yıl olacak

The ElecApple'ın ''Periscope'' kamera olarak tanıtacağı lens bileşenlerini ayrı olarak tedarik etmeyi hedeflediğini söylüyor. Bildiriye göre Samsung'un patentleri planlarının önüne geçiyor, bu durumda Apple'ın patentlere takılmadan lensi üretmenin bir yolunu bulması ya da lensi kullanabilmesi için gerekli lisans ücretini ödemesi gerekiyor. Periscope kamera olarak tanıtılacak olan lens teknolojisi, Apple Analisti Ming-Chi Kuo başlangıçta teknolojinin 2022'de piyasaya çıkmasını bekliyordu, daha sonra bunu 2023 iPhone serisine ertelemek zorunda kaldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER