Steve Jobs ve Steve Wozniak'ın geliştirdiği Apple'ın ilk bilgisayarı 3.8 milyon TL'ye satıldı

Dünyanın en büyük teknolojji şirketlerinden Apple'ın kurucuları Steve Jobs ve Steve Wozniak'ın geliştirdiği ilk Apple bilgisayarı Apple 1, 400.000 dolara satıldı.

Steve Jobs ve Steve Wozniak'ın geliştirdiği Apple'ın ilk bilgisayarı 3.8 milyon TL'ye satıldı

Günümüzde dünyanın en büyük şirketlerinden olan Apple, bildiğiniz üzere çok uzun zamandır bu sektörde ve bu süre içerisinde birçok ürün geliştirdi. Bu ürünler arasında da çok önemli bir yere sahip olan Apple 1, yani ilk Apple bilgisayarı geçtiğimiz günlerde müzayedede satıldı.

400.000 Dolarlık Apple 1

California'daki John Moran Müzayede evinde düzenlenen bir müzayedede Apple'ın kurucuları Steve Jobs ve Steve Wozniak'ın geliştirdiği ilk Apple bilgisayar olan Apple 1, 400.000 dolara satıldı. Bu da yaklaşık 3.8 milyon TL yapıyor diyebiliriz. Bilgisayar ile birlikte kullanma kılavuzu ve iki kasetteki Apple yazılı mı da satıldı. Cihazın hala çalıştığını da aktarmak gerekli. Bilgilere göre şu anda 20 adet çalışan Apple 1 bulunuyor. Bu son satılan Apple 1'in ise daha öncesinde sadece iki sahibi olmuş: Bir üniversite hocası ve onun öğrencisi. 2014'te satılan Apple 1 ise 905.000 dolara satılmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER