Windows 11’de Edge tarayıcısını bypass edenlere kötü haber

Başlangıç menüsündeki linklerin Edge tarayıcısı üzerinden açılmasını engelleyen çözümlere karşı Microsoft tedbir alıyor. Yeni güncellemede bu boşluk kapatılacak.

Windows 11’de Edge tarayıcısını bypass edenlere kötü haber

Yepyeni ara yüzü ve özellikleriyle Windows 11 kullanıma sunuldu sunulmasına ancak Microsoft’un bazı noktalardaki baskın tutumu kullanıcıları rahatsız ediyor. Başlangıç menüsündeki linklerde sadece Edge tarayıcısının açılması bunlardan birisi. 

Edge tarayıcısı için önlem

Windows 11 işletim sisteminin başlangıç menüsü tüm linklerin Edge tarayıcısı üzerinde başlatacak şekilde ayarlanmış. Ne var ki bir açık bulan geliştiriciler farklı çözümlerle bypass etmeye başlamıştı. 

EdgeDeflector gibi uygulamalar farklı tarayıcılarda da Başlangıç menüsü linklerinin açılmasını sağlıyor. Mozilla ve Brave gibi tarayıcılar da bu açığı kullanarak kendilerine avantaj sağlamayı planlıyordu. 

Gelen bilgilere göre Microsoft bu açığı kapattı. Windows 11 ön izleme sürümünde artık Başlangıç menüsünden farklı tarayıcılara çıkış olmuyor. Firma belirli fonksiyonların manipüle edilmesine izin vermeyeceklerini açıkladı. Bununla birlikte EdgeDeflector ve Mozilla firmanın kendi reklam ve paketlerini zorunlu olarak kullanıcıya dayatmasının doğru bir hareket olmadığını, kullanıcı deneyimini baltaladığını ifade ediyor. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER