Alanya’da ağabeyini tüfekle öldüren kardeşin cezası belli oldu!

Alanya’da ağabeyini av tüfeğiyle öldürüp yeğenini de yaraladığı davada tutuklu yargılan sanığa mahkeme heyeti ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Alanya’da ağabeyini tüfekle öldüren kardeşin cezası belli oldu!

Olay, geçen sene 16 Ocak’ta saat 22.30 sıralarında Oba Mahallesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Aynı binada altlı üstlü oturan Adem A.(36), ağabeyi Mehmet A. (48) ve yeğeni Cüneyt A. ile ailevi sorunlar nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle Adem A. evinden getirdiği av tüfeğiyle ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmaların hedefi olan Mehmet A. karın bölgesinden Cüneyt A. ise sol kolundan yaralandı. Mehmet A. doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Olay sonrası çalışma başlatan Adem A. jandarma tarafından olayda kullandığı tüfekle yakalanarak gözaltındı.  Karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Adem A. sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklu yargılanan Adem A., Alanya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşına çıktı. Duruşmada tarafların avukatları ve yakınları da hazır bulundu.  Sanık savunmasında üzerine atılı suçu kabul etmeyerek beraatını talep etti. Savunmaların ardından mahkeme heyeti Adem A.’ya ‘Akrabayı kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER