Evde doğal yöntemlerle arpacığı geçiren 6 çözüm!

Arpacık her yaştan bireyde görülmektedir. Arpacığı doğal yollardan çözebileceğiniz bitkisel yöntemleri sizin için derledik. İşte arpacığı yok eden doğal çözümler...

Evde doğal yöntemlerle arpacığı geçiren 6 çözüm!


 

Görülme sıklığı oldukça yüksek olan arpacık, her yaştan kişide görülmektedir. Arpacığın belirtileri ise; göz kapağı üzerinde kırmızı, ağrılı bir şişlik, göz çevresinde ve göz kapağında meydana gelen ağrı ve göz sulanmasıdır.

Arpacığı tedavi eden doğal çözümler

Sarımsaklı su için gerekli olan malzemeler; 1 adet sarımsak, 1 fincan su ve pamuk.

1 fincan suya 1 adet sarımsak ekleyip kaynatın ardından da soğumaya bırakın. Kaynama sırasında sarımsak, antibiyotik etkisini suya bırakacaktır. Soğuyan bu suyu pamuk yardımıyla gözünüze sürüp göz çevresine masaj yapın. Bu uygulama ile ilk mikrop kırılacaktır, birkaç kez daha uygulamanız tavsiye edilmektedir.

Papatya çayı için gerekli olan malzemeler; 1 poşet papatya çayı ve pamuk.

Antioksidan yönünden zengin olan papatya çayını arpacık için oldukça etkilidir. Demlediğiniz papatya çayını soğutun ardından poşet papatya çayını arpacık olan göze uygulayın ve 10 dakika kadar gözde kalmasını sağlayın. Sonrasında pamuk yardımı ile çaydan kalan suyu temizleyebilirsiniz.

Maydanoz suyu için gerekli olan malzemeler;1 tutam maydanoz, cezve ve su.

Maydanoz yapraklarını doğramadan cezve içinde kaynatın sonrasında da soğumaya bırakın. Maydanoz suyunu gözünüze tonik olarak uygulayın. Arpacık olan gözünüze maydanozlu toniği sürüp göz çevresini silin. Birkaç defa silme işlemini tekrarlayın.

Zerdeçal için gerekli olan malzemeler; 2 dilim taze zerdeçal, pamuk ve sıcak su.

Zerdeçalın güçlü yönlerinden biri de mikrop kırmasıdır. Arpacıktan kurtulmak için; zerdeçal dilimlerini sıcak suda biraz bekletin ardından da soğutun. Zerdeçallı suyun içerisine makyaj pamuğunu batırarak suyu alın. Makyaj pamuğu ile göz çevresini ve arpacık olan bölgeyi silin. Sabah ve akşam 3 gün boyunca bu yöntemi uygulayın.

Propolis için gerekli olan malzemeler; propolis, su ve pamuk.

Arpacık tedavisi için İbrahim Saraçoğlu propolisi önermektedir. Propolisi arpacık üzerine sürüp 10 ila15 dakika beklettikten sonra durulayın.

Patates masajı için gerekli olan malzemeler; gazlı bez ve patates rendesi.

Şişliği alan bir besin olan patates, yara ve iltihaba karşı da kullanılmaktadır. İlk olarak patatesleri rendeleyip suyunu sıkın. Suyu sıkılan patatesi gazlı bez içine alıp göz çevrenize göre bu bezi ayarlayın ve göz çukuruna yerleştirin. Soğuk kompres olarak uygulamak için patateslerin soğumasını bekleyin ardından da uygulayın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER