Alanya’da kentsel dönüşüm skandalı!

Alanya’da kentsel dönüşüme uygun olup olmadığını belirlemek için 3 katlı 12 dairenin olduğu bir binanın zemin katındaki kolonları kırarak binada yaşayan insanların hayatı tehlikeye atıldı. Kolonlarına büyük zarar verilen binada yaşayan evlerine girmeye korkuyor.

Alanya’da kentsel dönüşüm skandalı!


Olay,  Alanya’nın Güllerpınarı Mahallesi, Recepli Sokak’ta bulunan 3 katlı 12 dairenin bulunduğu ve yaklaşık 30 kişinin yaşadığı H. Yüksek Apartmanı’nda meydana geldi. Kentsel dönüşüm Projesi’ne sokulması için bir süredir bina sakinleri ile müteahhit firmalar arasında görüşmeler yapılıyordu. Önceki gün bir müteahhit firmanın görevlileri olduğu iddia edilen kişiler binanın zemin katında bulunan boş durumda bulunan iş yerine girerek kolonları parçalamak suretiyle örnekler aldı. Ancak alınan örneklerde kolonlar büyük ölçüde zarar gördü. Durumu fark eden bina sakinleri gördükleri manzara karşında şok oldu. Bir çok kişi evlerine girmeye korkarken, binada oturan bir aile durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ve Alanya Belediyesi’ne şikayetçi oldu.

Aile şikayette şu sözlere yer verildi: “ Oturduğumuz binanın kentsel dönüşüme uygun olup olmadığını belirlemek için bir müteahhit firma tarafından binamızın zemin katındaki kolonları kırılarak örnekler alındı. Kolonlar haddinden fazla zarar gördü. Kolonlarda 15-20 cm’lik parçalanmalar var ve demirleri görünüyor. En küçük bir sarsıntıda yıkılma olasılığı ortaya çıktı. Maddi menfaat için binada yaşayan insanların, çoluğun çocuğun can ve mal güvenliğini hiçe sayan bu kişi veya kişiler hakkında şikayetçi olduğumu belirtir; gereğinin yapılmasını önemle rica ederim.”

Alanya Belediyesi çözüm masası ekipler ise şikayet üzerine konu hakkında inceleme başlatıldığını bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER