Alkolün içine tiner koydular iddiası! Sahte içkiden ölü sayısı 45'e çıktı

Antalya’da arkadaşının getirdiği sahte içkiyi içtikten sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 4 çocuk babası Hasan Sülek, hayatını kaybetmişti. Sülek’in damadı Süleyman Belen, ‘Uzmanlar inceledi. Viskinin içine tiner koymuşlar’ ifadelerini kullandı.

Alkolün içine tiner koydular iddiası! Sahte içkiden ölü sayısı 45'e çıktı

12 Aralık Pazar günü Manavgat ilçesine bağlı Side Mahallesi'nde yaşanan olayda, 62 yaşındaki 4 çocuk babası Hasan Sülek, arkadaşlarının ikram ettiği sahte içkiyi içti. Sülek, aldığı alkol sonrası görme kaybı yaşayarak fenalaştı. Yanında bulunan yakınları tarafından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü bildirildi.

Kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınan, evli ve 4 çocuk babası Hasan Sülek, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Cenazesi Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Sülek, yapılan otopsinin ardından kardeşi ve damadına defini için teslim edildi.

VİSKİNİN İÇİNE TİNER KOYMUŞLAR

Sahte alkol can almaya devam ediyor. Yılbaşı öncesinde 11 ilde içkiden zehirlenen kişi sayısı 45’e yükseldi. Sahte içki içmesi sonucu fenalaşarak hayatını kaybeden 4 çocuk babası Hasan Sülek'in (62) damadı Süleyman Belen, ‘Uzmanlar inceledi. Viskinin içine tiner koymuşlar’ dedi.

Otopsisi yapılan Hasan Sülek’in cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Konya Bozkır ilçesine götürüldüğü öğrenildi. 62 yaşındaki evli ve 4 çocuk babası Hasan Sülek’in ölümüne sebep olan ve Manavgat’ta sahte içki hazırlayıp piyasaya sürdüğü belirlenen M.Ö. 'taksirle yaralama' suçundan hakkında işlem başlatıldı.

81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, 84 bin 467 litre, 3 bin 443 şişe sahte ve kaçak içkiyi el konuldu. Eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, 85 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

ÖLÜ SAYISI 45'E ÇIKTI

Yılbaşı öncesinde 11 ilde içkiden zehirlenen kişi sayısı 45’e yükseldi. Sahte alkol tüketimi ile 22 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul’da 16 kişinin hayati tehlikelerinin sürdürüldüğünü ifade edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yurt genelinde düzenlenen operasyonlarda ise yüklü miktarda sahte içkiye el konuldu. Çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

İL İL SAHTE İÇKİDEN ÖLÜMLER

Sahte içki can almaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından sahte alkol vakaları geliyor. Bu vakalardan birisi de Sivas’ta meydana geldi. Sivas'ın Zara ilçesinde, sahte içkiden zehirlendiği şüphesiyle hastaneye kaldırılan Şakir Deliktaş (32),hayatını kaybetti, 4 kişi ise tedaviye alındı. İlçede sahte Içki üretimi yaptığı iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı. Zara ilçesinde oturan Şakir Deliktaş, dün sabah saatlerinde alkol aldıktan sonra rahatsızlandı. İlçe Devlet Hastanesi'ne başvuran Deliktaş, tedavi altına alındı. Sahte içkiden zehirlendiği anlaşılan ve durumu ağırlaşan Deliktaş, doktorların çabalarına rağmen hayatını kaybetti. İlçede metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle 4 kişinin daha kentteki hastanelerde tedaviye alındığı, 2'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayın ardından polis ekipleri Zara'da 4 adrese operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda damacana ve plastik şişeler içerisinde etil alkol, bandrolsüz sahte içkiler ve boş şişeler ele geçirildi. Operasyonda İ.S. (50) ve İ.V.D. (39) gözaltına alındı. Soruşturma sürdürülüyor.

YALOVA'DA SAHTE İÇKİ ŞÜPHESİ

Sahte içki sonucu hayatını kaybedenler arasında Yalova’da yaşayan Ekrem Tekir ve Mehmet Yazgan bulunuyor. Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, bir gün önce birlikte sahte içki içtikleri belirtilen Ekrem Tekir (56) ve arkadaşı Mehmet Yazgan (66) ölü bulundu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi Poyraz Caddesi'nde oto tamirciliği yapan Ekrem Tekin, kaldığı iş yerini dün sabah açmadı. Bunun üzerine Tekin'in arkadaşları durumu polise bildirdi. Gelen ekipler, gerekli izinlerin alınmasının ardından çilingirle girdiği iş yerinde Ekrem Tekir'in cansız bedeniyle karşılaştı. Komşularının ifadelerine başvuran polis ekipleri, Ekrem Tekir'in yakın arkadaşı Mehmet Yazgan ile bir gün önce akşam saatlerinde sahte içki içtiğini tespit etti. Yalnız yaşayan Yazgan'ın Hasan Baba Mahallesi'ndeki evine giden ekipler, kapıyı açan olmayınca çilingir çağırdı. Kapıyı açtırıp içeri giren ekipler Yazgan'ı da ölü buldu. Olay yerindeki savcılık incelemesinin ardından Tekir'in cesedi, otopsi için Sakarya Adli Tıp Kurumu'na, Yazgan'ın cesedi ise İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsinin ardından cenazeler, aileleri tarafından teslim alındı. Ekrem Tekin Yalova'da, Mehmet Yazgan ise Adapazarı'nda toprağa verildi. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Tekir ve Yazgan'ın Ölüm nedeni otopsi raporuyla belli olacak.

KAHRAMANMARAŞ'TA SAHTE İÇKİDEN 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bir diğer acı haberde Kahramanmaraş’tan geldi. Sahte içki yüzünden 4 kişi hayatını kaybetti. Kahramanmaraş'ta Şahin Büyüksakallı (55),Abdullah Çam (62) ve Ali Kalaycı (71) ile Elbistan ilçesinden Aytekin Karagenç, sahte içki içtikten sonra rahatsızlanınca hastanelere kaldırıldı. İlk müdahalelerin ardından KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen 4 kişi doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Ali Kalaycı'nın hastaneye gittiğinde polislere, içki içtikten sonra rahatsızlandığını ve içkiyi Şahin Büyüksakallı'dan aldığını söylediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ANTALYA'DA SAHTE İÇKİDEN ÖLÜM İDDİASI

Antalya’dan da bir acı haber geldi. Olay, 12 Aralık'ta Kepez ilçesinde meydana geldi. Akdeniz Sanayi Sitesi'nde oto tamircisi olarak çalışan Abidin Uçurum, iş yerinde fenalaştı. Gözlerinin görmediğini söyleyen Uçurum, mesai arkadaşlarının çağırdığı ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Uçurum, gece saatlerinde yaşamını yitirdi. Abidin Uçurum'un cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Uçurum'un cenazesinin Uncalı Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi. Sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen Abidin Uçurum'un kesin ölüm nedeni, otopsi sonucunda ortaya çıkacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER