Avustralyalı şirket Neumann Space, uzay çöplerini yakıta dönüştürecek

Düşük Dünya yörüngesinde kullanılabilecek bir "uzay içi elektrikli tahrik sistemi" geliştiren Neumann Space, uzayda büyük tehlike yaratan çöpleri temizleyerek yakıta dönüştürmeyi planlıyor.

Avustralyalı şirket Neumann Space, uzay çöplerini yakıta dönüştürecek

Uzayda yer alan ölü uyduların ve roket parçalarının çöpleri, Dünya’nın yörüngesinde saatte 28,000 km/s ulaşan hızları ile mevcut iletişim uydularını tehdit etmeye devam ediyor.

Uzay çöpleri yakıt olarak kullanılabilir

Avustralyalı bir şirket olan Neumann Space, uzay araçlarının görevlerini genişletmek, uyduları hareket ettirmek veya yörüngeden çıkarmak için düşük Dünya yörüngesinde kullanılabilecek bir "uzay içi elektrikli tahrik sistemi" geliştirmeyi başardı. Geliştirilen yeni sistem ile beraber uzay çöplerinin yakıta dönüştürülmesi planlanıyor.

Uzay çöpleri

Neumann Space, uzay çöplerini yakıta dönüştürmek için üç şirket ile çalışmalarını sürdürüyor. Bu şirketlerden ilki Nano Rocks, yörüngede enkazı depolamak ve kesmek için robotik bir plan üzerinde çalışırken, start-up şirketi Astroscale söz konusu enkaz parçalarını yakalamak için uyduları kullanacak. Üçüncü ve son şirket Cislunar ise, çöpleri eriterek metal çubuk haline getirmek için bir dökümhane inşa edecek.Metal çubukları, geliştirilen yeni tahrik sistemi ile iyonlaştırarak yörünge etrafında itme kuvveti oluşturmayı planlayan Neumann Space, günümüzde artan uzay çöpü sorunun önüne geçilmesini sağlayabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER