Avusturya’da aşı olmayanların sokağa çıkması yasaklandı

Avusturya hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre ülkede bulunan aşısız vatandaşlara yönelik karantina kararı alındı. Bugün yürürlüğe girecek olan karar ülkedeki 2 milyon insanı kapsayacak.

Avusturya’da aşı olmayanların sokağa çıkması yasaklandı

Avusturyalı yetkililerin yaptığı yeni açıklamalarda, ülkede artan vakalar ve hastanelerdeki doluluk oranları sebebiyle yeni önlemlere gidildiği duyuruldu. Açıklamalara göre ülkede bulunan aşısız vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Yaklaşık 2 milyon insanı kapsayacak olan yasak, bugünden itibaren başlayacak. Aşısız insanlar, çalışmak veya markete gitmek gibi sebepler dışında evlerinden ayrılamayacak. Şansölye Alexander Schallenberg de yaptığı açıklamalarda şunları aktardı: “Bu adımı hafife almıyoruz ve tartışma yaratacak bir karar olduğunu biliyoruz; ancak böyle bir karar gerekliydi.”

Alexander Schallenberg

Avrupa’daki kişi başına en yüksek enfeksiyon oranına sahip olan ülkelerden biri olan Avusturya’da nüfusun yaklaşık olarak %65’i tam olarak aşılanmış durumda. Bu oran da ülkeyi Batı Avrupa’daki en düşük aşı oranına sahip ülkelerden biri yapıyor.

‘Teması azaltacağını düşünüyoruz’

Düşük aşı oranına sahip ülkede aşısız vatandaşlar zaten restoranlara, kuaförlere ve sinemalara giremiyordu. Ancak yeni kararla bu yasak çok daha genişletildi ve sokağa çıkma yasağına dönüştü. Schallenberg bu durumla ilgili, “Nüfusun üçte birine belirli sebepler dışında evden çıkamayacaklarını söyledik. Bu kararın aşılı ve aşısızlar arasındaki temasta büyük bir azalmaya yol açacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülkenin yalnızca %65'i tam aşılı

Polisin sürekli sokaklarda kontroller yapacağını söyleyen hükümet, bazı eleştirilere maruz kalan yasağın şu an için 10 gün süreceğini12 yaş altı ve daha önce COVID geçirenler için geçerli olmayacağını da yaptığı açıklamalar arasında belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER