Çin'in 2 numarası: Dünyadan izole bir şekilde kalkınamayız

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Wang Qishan Singapur’da düzenlenen Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada, “Çin dünyadan izole bir şekilde kalkınamaz ve dünya da Çin’siz kalkınamaz.” dedi.

Çin'in 2 numarası: Dünyadan izole bir şekilde kalkınamayız

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Wang Qishan, Çin ve dünyanın küresel ekonomik büyümeyi desteklemek için birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Pekin’in, daha fazla ülkenin ulusal güvenlik endişeleri ile engelleri artırdığı bir dönemde, yabancı yatırıma daha fazla açılmaya devam edeceği taahhüdünde bulundu.

Wang Çarşamba günü Singapur’da düzenlenen Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu’nda yaptığı açıklamada, “Çin dünyadan izole bir şekilde kalkınamaz ve dünya da Çin’siz kalkınamaz. Çin reformları derinleştirme ve ekonomisini açmayı sürdürme konusundaki kararlılığından geri adım atmayacaktır” dedi.

Wang ayrıca, geleceğe bakıldığında, Çin’in kollarını açık tutmaya, dünyaya daha fazla piyasa yatırımı ve büyüme fırsatları sunmaya ve asil bir dünya ekonomisi ve insanlık için ortak geleceğine sahip bir topluluk oluşturmak için katkısını sağlamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Şi-Biden zirvesi olumlu geçti

Teknik olarak Devlet Başkanı Şi Jinping’den sonra ülke yönetiminin iki numarası konumundaki Wang, Çin liderinin ABD Başkanı Joe Biden’la gerçekleştirdiği sanal zirveden bir gün sonra konuştu.

Wang, ABD-Çin ilişkisinin dünyanın geleceğini etkilediğini ve her iki tarafın “iki başkan arasında ulaşılan önemli ortak anlayışlara bağlı hareket etmesi ve işbirliği ve farklılıkları yönetme ve kontrol etmede odaklanmaya devam etmesi gerektiğini” belirtti.

İki lider arasındaki zirve genel anlamda olumlu değerlendirilirken, her iki taraf, Tayvan gibi sorunlar karşısında farklı görüşlere sahip olmalarına karşın, bir dizi konu başlığı üzerinde görüşmeye devam etme konusunda anlaşmaya varmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER