Mısır’da fırtına sebebiyle evleri akrep bastı: 3 kişi öldü, 450’den fazla insan sokuldu

Mısır’da yaşanan yoğun yağışlar ve rüzgârlar sebebiyle evleri akrepler bastı. Gelen haberlerde en az 450 kişinin akrepler tarafından sokulduğu ve 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Mısır’da fırtına sebebiyle evleri akrep bastı: 3 kişi öldü, 450’den fazla insan sokuldu

Mısır’ın Asvan isimli kentinde geçtiğimiz günlerde; kum fırtınası, yoğun yağışlar sebebiyle oluşan seller ve şiddetli rüzgârlar yaşandı. Bu korkutucu felaketler tahmin edebileceğiniz gibi insanları olumsuz bir şekilde etkiledi. Ancak fırtınalar sebebiyle oluşan bir sorun daha vardı: Akrep istilası.Yerel gazetelere göre geçtiğimiz cuma günü başlayan fırtına sebebiyle birçok ev bölgede bulunan zehirli akrepler tarafından basıldı. Oldukça ‘ölümcül’ olarak nitelendirilen bu akrepler, kentteki insanların yaralanmasına ve ölmesine sebep oldu.Yapılan açıklamalarda, 450’den fazla insanın akrepler tarafından sokulduğu, en az 3 kişinin de hayatını kaybettiği ifade edildi.Buna ek olarak, kentte yağışlar sebebiyle üç kişinin hayatını kaybettiği ve 103’ten fazla evin yıkıldığı da yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Yoğun yağış birçok evin yıkılmasına sebep oldu

İklim değişikliklerinin korkutucu sonuçları

Uzmanlar, bu fırtınaların da tahmin edilebileceği gibi iklim değişiklikleri kaynaklı olduğunu belirtiyor ve daha şiddetli felaketlerin gelebileceğini söylüyor. Ayrıca Asvan’da yaşanan olayın, iklim değişikliklerinin vahşi yaşamı etkileyerek istenmeyen sonuçlara sebep olabileceği konusunda bize bir öngörü sağlayabileceği ifade ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER