Türk ve Rus yetkililer anlaşmaya vardı!

Türk ve Rus askeri yetkilileri, Barış Pınarı Harekatı'nın ardından, Barış Pınarı Harekatı ile Haseke bölgesinde yaşanan su ve elektrik kesintilerinin çözüme kavuşması için Resulayn'da bir araya geldi.

Türk ve Rus yetkililer anlaşmaya vardı!

Türkiye'nin Haseke bölgesinde onarımını yapmasından sonra saldırı ve sabotaj ihtimali olmasına karşı yerel polisler ile beraber güvenliğini sağladığı merkezin çalışarak, Haseke bölgesine su aktarımının yapılması için gayret gösterildi. Ancak merkezde olan ve Haseke bölgesine su transferini karşılayan pompaların ihtiyaç duyduğu elektriğin, Derbesi ile bölgesinden yeteri kadar gönderilmemesi nedeni ile motorlar çalışmayınca su kesintileri meydana geldi. Türkiye'nin onarım yapmasından sonra saldırı ve sabotaj ihtimal olan karşı yerel polisler ile beraber güvenliği için merkezin çalışarak, Haseke bölgesine su aktarımının yapılması için gayret gösterildi. Ancak merkezde bulunan ve Haseke bölgesine su transferini sağlayan pompaların ihtiyacı olan elektriğin, Derbesiye bölgesinden yeterli derecede gönderilmemesi nedeni ile motorlar çalışmayınca su kesintileri meydana geldi. Gönderilmediği için yaşanan zorunlu su kesintisi ise terör örgütü tarafınca kesintiyi Türkiye'nin bilinçli olarak yaptığı şeklinde kara propaga haline getirildi.

ELEKTRİK KESİLİNCE SU TRANSFERİ YAPILAMIYOR

Merkezin çalışması için gerekli olan elektriğin olmaması Allouk su istasyonundan Haseke'ye su aktarımını durduruldu. Türkiye'nin bu durumu sık sık anlatmasına karşın bölgeye yeteri kadar elektrik verilmeyerek, sıkıntının terör örgütü tarafından propaganda aracı olarak kullanılmasına sebep oluyor.

Tel Tamir ve Haseke bölgesinin ihtiyacı olan Allouk su istasyonunda 34 kuyudan çıkarılan içme suyu, merkezdeki 12 pompa aracılığıyla aktarılıyor. Su kuyuları ve tesisin çalışması için gerekli olan 8,5 MV elektrik sağlanmadığı zaman az sayıda motor çalışınca içme suyu aktarımında kesintiler kaçınılmaz oluyor.

TÜRK VE RUS ASKERİ HEYETLERİ BÖLGEYİ İNCELEDİ

Barış Pınarı Harekatı ile Haseke bölgesinde yaşanan elektrik ve su sorunun çözümlenmesi için Türkiye ve Rusya Federasyonu askeri yetkilileri ortak incelemelerde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER