Türk yetkiliden açıklama: 'Rusya ile yeni bir anlaşma yok'

Rus yetkililerinden, S-400’lerle ilgili anlaşma imzalanacağı açıklanmıştı. Türk güvenlik yetkilisi, Rusya’nın açıklamasını yalanladı.

Türk yetkiliden açıklama: 'Rusya ile yeni bir anlaşma yok'

Rosoboronexport, Rusya’nın resmi silah ihracat şirketi olarak biliniyor. Bu şirketin direktörü Mikheyey konuya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Rus haber ajansı Interfax'a, Türkiye ile yeni bir S-400 anlaşmasının yakın olduğunu söyleyerek “Yakında resmileştirip anlaşmayı imzalayacağız” ifadelerinde bulundu.

‘YENİ BİR ANLAŞMA GÜNDEMDE YOK’

Türk güvenlik yetkilisi, yapılan açıklamaya dair BBC Türkçe’ye konuşarak, yeni bir anlaşma imzalanmayacağını, S-400 sevkiyatı ile ilgili bir konunun konuşulmadığını belirtti. Yetkili, “Bu her zaman konuşulup yapılabilir ama şu an için böyle bir girişimimiz, talebimiz olmadı. Şu an asıl gündem Afganistan ve Kabil Havalimanı için ABD ile Ankara’nın yakın işbirliği halinde çalışıyor olmasıdır. Ruslar ya niyet beyanında bulunuyor ya da bu, ABD ile yaptığımız işbirliğini manipüle etmeye yönelik bir açıklama” şeklinde konuştu.

2017’de Rusya’dan S-400 almak isteyen Türkiye anlaşma imzalayarak; 2,5 milyar dolar değerindeki ilk dört füze bataryasının 2019 yılının Temmuz ayında teslimatı gerçekleştirmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER