Milli Eğitim Bakanlığı açık öğretimle ilgili kararını verdi!

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, açık öğretim liselerinde 8 dönem şartının kaldırıldığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı açık öğretimle ilgili kararını verdi!

Son dakika gelen bilgilere Milli Eğitim Bakanlığı açık öğretim konusundaki nihai kararını verdi. 8 Dönem şartı kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, açık öğretim liselerinin, aralık ayında yapılacak sınavlarına girecek 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezuniyeti için gerekli 8 dönem şartını kaldırdığını duyurdu.

8 DÖNEM ŞARTI KALDIRILDI

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın aralık ayında yapacağı sınavlar için gereken 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezuniyeti için gerekli 8 dönem şartı kaldırılarak 5 döneme düşürüldü.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLANACAK

Yetişkinlerin kariyerlerine devam etmeleri için bu şartların kaldırıldığını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamalara şu sözleri ekledi; "18 yaş ve üstü açık öğretim okulları öğrencilerinin yarım kalan eğitimlerini tamamlayarak bir üst öğrenime devam edebilmeleri ve istihdama daha kısa sürede katılabilmelere imkan sağlamak için yeni bir düzenleme yaptık. Açık lise öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için 8 dönem şartı vardı. Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme indiriyoruz. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerimiz, 2 yılda okullarını bitirebilecek."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER