Tıp doktorluğu sınavlarına giriş belgeleri erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 5 Eylül tarihinde yapılacak olan 2021 - TUS ve 2021 - STS Tıp Doktorluğu ikinci dönem sınavlarına giriş belgelerini adaylar için erişime açtı.

Tıp doktorluğu sınavlarına giriş belgeleri erişime açıldı

ÖSYM'nin resmi internet sitesi içerisinde yer alan söz konusu açıklamaya göre, 5 Eylül tarihinde adaylara uygulanacak olan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2021 - TUS (2. Dönem için) ve Tıp Doktorluğu Alanı içerisinde Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği maksadıyla Seviye Tespit Sınavı 2021 - STS Tıp Doktorluğu (2. Dönem için) adaylarının, sınava giriş yapacakları binalara / salonlara atanma işlemleri sonuçlandı.

Adaylar, sınav giriş belgelerini Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi internet adresinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve aday şifreleri ile elde edebilir.

2021 - TUS (2. Dönem) Temel Tıp Bilimleri Testi ile birlikte 2021 - STS Tıp Doktorluğu (2. Dönem) birinci aşama sınavlarına giriş yapacak olan adaylar saat 10.00'dan sonra, 2021 - TUS (2. Dönem) Klinik Tıp Bilimleri Testi ile 2021 - STS Tıp Doktorluğu (2. Dönem) ikinci aşama sınavları için de saat 14.30'dan sonra sınav giriş binalarına alınmayacak.

TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI NEDİR?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı (kısa ifade edilişi ile birlikte TUS),Türkiye'de tıp fakültesi mezunu olan uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır.

Her yıl şubat ve ağustos ayları içerisinde olmak üzere 2 kez uygulanır. ÖSYM'nin Türkiye geneli için Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde uygulamış olduğu bir sınavdır. 2012 yılının öncesinde TUS sadece Ankara'da yapılmaktaydı.

Sınav, 'tıbbî yabancı dil sınavı' ve 'bilim sınavı' olmak üzere toplam iki basamaktan oluşmaktadır. İlk basamak olan yabancı dil sınavının ana amacı, bilim sınavına girmeye hak kazanacak adayların belirlenme işlemidir. 'Bilim sınavı' olarak isimlendirilen ikinci basamak sınavın amacıysa, bu sınavda elde edilen sonuca göre tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek olan adayların belirlenmesi ve tercihlerine göre de mevcut kontenjanlara yerleştirilme işlemidir.

STS TIP DOKTORLUĞU SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

STS Tıp Doktorluğu sınavı yurt dışında Tıp Doktorluğu eğitimi alan bireylerin diploma denklik işlemlerini başlatabilme adına girilen bir sınavdır. Bu sebeple sınava sadece Tıp Doktorluğu mezunları ve diplomalarını ülke dışından elde eden adaylar başvuruda bulunabilir.

STS Tıp Doktorluğu Sınavına ülke dışında Tıp Doktorluğu eğitimini tamamlayan ve diploma denklik işlemlerinin yapılmasını talep eden adaylar girebilirler. Yurt dışında yaşayan adaylar ve engelli/sağlık sorunu bulunan adaylar da gerekli işlemleri yaptıkları takdirde sınava girebilmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER