Bilişimin kalbi Kepez’de atacak

Akdeniz Bilişim Zirvesi, Teknoloji ve Bilişim Yüzyılı Temasıyla 7. Kez Gerçekleşiyor Akdeniz Bilişim Zirvesi, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, ve bilişim sektörünün önde gelen isimlerini ağırlayacak.

Bilişimin kalbi Kepez’de atacak

Türkiye'nin en büyük bilişim etkinliklerinden biri olan zirve, 15 Aralık 2023 Cuma günü Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Teknokent tarafından düzenlenen zirvenin, bilişim sektöründeki profesyonelleri, akademisyenleri ve kuruluşları bir araya getirme hedefini taşıdığını belirtti. Rektör Özkan, zirve sonrasında katılımcıların dünya bilişim gündemini tartışan ve üreten bir dinamik oluşturmalarını, özellikle öğrencilerle buluşturarak sektörde farkındalık yaratma çabasında olduklarını ifade etti.

Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz ise zirvenin Türkiye'nin en büyük bilişim etkinliklerinden biri haline geldiğini vurgulayarak, "Teknoloji ve Bilişim Yüzyılı" temasıyla gerçekleşecek zirvede Milli Teknoloji Hamlesi, Savunma Sanayi Teknolojileri, Yapay Zeka, Eğitim Teknolojileri, Yerli Yazılım Teknolojileri gibi konuların ele alınacağını söyledi. Zirvenin, bugüne kadar 80'in üzerinde konuşmacı ve 20 binin üzerinde katılımcıyla Türkiye'nin gündemine girmiş sayılı etkinliklerden biri olduğunu belirten Yavuz, bu yıl 7.'si düzenlenecek zirvenin 4 binin üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilmesini hedeflediklerini dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER