YKS tercih barajı düştü! İşte yeni baraj oranı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YKS'de baraj puanının düşürüldüğünü açıkladı. Erdoğan, "Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır." dedi.

YKS tercih barajı düştü! İşte yeni baraj oranı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devle Bahçeli, önceki gün sosyal medya hesabından Yüksek Öğretim Kurumları sınavındaki baraj puanlarıyla ilgili önerilerde bulundu. Bahçeli, "Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140'a, AYT baraj puanın da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir" dedi. Bahçeli'nin bu önerisinin ardından harekete geçen hükümet, Temel Yeterlilik Testi'ndeki barajı 140'a, Alan Yeterlilik Testi'ndeki barajı da 170'e düşürdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GENÇLERE MÜJDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından "Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum" diyerek şu ifadeleri kullandı: Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır.

"CUMHUR İTTİFAKI OLARAK YANLARINDA OLACAĞIZ"

Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini de ifade ederek, "Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER