Emeklilikte taksit dönemi başlıyor!

Toplu parası olmayanlar için de emeklilik fırsatı geldi. Yapılandırmaya başvurular 1 ay süreyle uzatıldı. Kamu bankalarından kredi alanlar da artık emekli olabilecekler.

Emeklilikte taksit dönemi başlıyor!

Kamu bankalarından kredi alanlar için de emekli olma yolu açıldı. Emekli olmak isteyenler Halkbank, Ziraat Bankası ve VakıfBank'a gidip kredi çekebilecekler. Kredi alınan kamu bankaları, borçları kapatacak ve aynı zamanda emekli maaşlarını aynı bankaya yatıracaklar.

Milyonlarca vatandaşın emekli olmak için başvuru yaptığı yapılandırma için süre tam 1 ay uzatıldı. Yapılandırma ile birlikte devlete ödenecek vergi ve prim borçlarının hepsinin faizi silinecek ve ana paraya enflasyon farkı eklenecek.

Yapılandırma ile birlikte SGK’ya borçlu olduğu için emekli olamayan ya da toplu parası olmadığı için borçlanma yapamayan vatandaşlar için imkan sağlanmış oldu.

EMEKLİLİKTE 36 TAKSİT FIRSATI

Bu kapsamda sigortalı olanlar kamu bankalarından aldıkları krediler ile borçlarını kapatabilecekler veya taksitlendirme yaparak aldıkları emekli maaşlarından kesinti yapılacak.

Geçmişteki Bağ-Kur günlerini ihya edip satın alacak olan kişiler ise böylelikle günlerini tamamlayarak emekli olabilecekler.

Bunun yanında, parayı kamu bankalarından alacak olanlar kredi ile ödemelerini gerçekleştirebilecekler. Kredi kapsamına doğum ve askerlik borçlanması ile emeklilik fırsatı olanlar da eklendi.

Askerlik günlerini satın alarak emekli olabilecek erkek vatandaşlar ile doğum borçlanmasıyla prim borçlarını tamamlayarak emekli olabilecek kadın vatandaşlar bu paraları kamu bankaları aracılığı ile alacakları kredi sayesine ödeyebilecekler.

Kamu bankalarından alınan kredilerin taksitleri, emekli maaşlarından 36 ay vade ile tahsil edilmiş olacak.

İLK OLARAK SGK’YA GİDİLMESİ GEREKİYOR

Kredi alarak emekli olmak isteyenlerin ilk olarak SGK’ya gitmeleri gerekiyor. SGK’ya giderek borçlarını ödeyen ya da askerlik veya doğum borçlanması yapanların, emekli olabileceklerine ilişkin yazı almaları gerekiyor. Aldıkları yazıyla Halkbank, Ziraat Bankası ve VakıfBank'a giderek kredi alabilecekler. Kamu bankaları borçlarını kapatacak ve emekli maaşını aynı bankaya yatıracaklar.

EMEKLİLİKTE TAKSİT FIRSATI UZATILDI

Başvuru tarihi 30 Eylül olarak belirlenen yeni yapılandırmada, peşin ödeme/ilk taksit tarihi vergiler için 1 Kasım ve primler için 30 Kasım olarak belirlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER