Kur korumalı TL vadeli mevduat devrede

Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntıları açıklandı. Buna göre hesaplar 3,6,9 ve 12 ay vadelerle açılabilecek. Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek fark müşteri hesabına TL olarak yansıtılacak. Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek, faiz hakkı ortadan kalkacak.

Kur korumalı TL vadeli mevduat devrede

Hazine ve Maliye Bakanlığı ekonominin gündemine oturan Dövize endeksli Türk lirası mevduatın detaylarını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada söz konusu enstrümanla ilgili şu bilgiler verildi:

Ürün, gerçek kişilerce TL vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak, yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak ve bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacak.

Kur farkı hesaplamaları için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) her gün saat 11:00'de dolar döviz alış kuru yayınlayacak.

Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek fark müşteri hesabına TL olarak yansıtılacak.

Minimum faiz TCMB politika faizi olacak

Hesaplar 3,6,9 ve 12 ay vadelerle açılabilecek olup, minimum faiz oranı TCMB Politika Faiz Oranı olarak uygulanacak.

Sisteme isteyen her banka katılabilecek.

Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek, faiz hakkı ortadan kalkacak.

Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecek.

Söz konusu ürünün katılım bankacılığında uygulanması konusunda da çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
hydraruzxpnew4afNup
hydraruzxpnew4afNup - 2 yıl Önce

как пополнить счет на hydrа - https://v3.hydraruzxpnew4fa.co - HYDRA сайт зеркало лучше всего открывать через TOR браузер, рулетка гидры взлом. Бывает так ваш заказ оформлен, но некоторые orders зеркала ГИДРЫ могут не работать, какой браузера на нашем сайте вы onion market всегда найдете актуальную рабочую ссылку на ГИДРУ hydraclub в обход блокировок. ГИДРА site официальный имеет множество зеркал, на случай вы забанены, onion, высокой нагрузки или DDoS атак. Пользуйтесь ссылкой выше v3.hydraruzxpnew4fa.co для создания безопасного conversations соединения с сетью TOR и открытия рабочего зеркала. Также hydraclubbioknikokex7njhwuahc2l67lfiz7z36md2jvopda7nchid thread если вы видите сообщение, что зеркало mirror hydraruzxpnew4af недоступно, просто momental обновите страницу чтобы попробовать использовать другое зеркало hydra4jpwhfx4mst (иногда нужно сделать это hydraruzxpnew4af.com.co чем H

SIRADAKİ HABER