Alanya plajlarında mülteci krizi

Turizm beldelerinde artan mülteci nüfusu ve turistlere yönelik asayiş olayların rahatsız edici boyuta ulaşması, sektör temsilcilerini endişenlendiriyor. İlçedeki turizmciler göçmen politikasının bir an önce gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Alanya plajlarında mülteci krizi

Mülteci konusu Türkiye'nin ciddi bir sorunu haline geldi. Fütursuzca ülkeye giriş yapan mülteciler, tatil bölgelerine de dadanınca iş, içinden çıkılmaz hale geldi. Alanya'da da son olarak 6 Ağustos'ta kayıtlara geçen bir olay, turizmcileri canından bezdirdi. Turizmciler, mültecilere yönelik asayiş olaylarının artmasının turizme darbe vurabileceği öngörüsünde.

TURİSTLERİ RAHATSIZ EDİYORLAR
Edinilen bilgiye göre; 6 Ağustos 2021 Cuma günü doğu plajı 6 ile 7 nolu büfe arkasında bulunan spor aletlerinin önünde 7 Afgan genç, plaja giden kadın turistleri taciz etti. İkaza rağmen tacizlerine devam eden gençler ihbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. 

‘ALANYA TURİZM BÖLGESİ OLMAKTAN ÇIKAR’ 
Plajlardaki mülteci olaylarının gün geçtikçe arttığını belirten Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı ve ALTİD Sahil Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Servet Şakiroğlu, yaptığı açıklamada, “Mülteciler sahildeki misafirlerimizi rahatsız etmeye devam ediyor. Önceki gün yaşanan tatsız olayla göçmen politikasının tekrar gözden geçirilmesinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bir grup genç, plajda denize giren ve yanında da erkek arkadaşı olan kadın bir turiste çok büyük bir saygısızlık yaptı. Önce büfe çalışanları devreye girdi. Ardından da güvenlik güçleri olay yerine geldi. Bu olaylar arttıkça Alanya turizm bölgesi olmaktan çıkar” dedi. 

‘BEKLENEN DÖVİZ GİRİŞİ SAĞLANAMAZ’
Ülke bütçesinde turizm gelirinin önemli bir payı olduğunu hatırlatan Şakiroğlu, “Devlet büyüklerimiz göçmen politikalarını bir an önce gözden geçirmeli. Bu tür olayları yaşayan misafirler bir daha ülkemize gelmek istemez. Ülke bütçesinde turizmden gelecek olan döviz önemli bir paya sahip. Bu tür olumsuz olaylarla ülkemizi yabancı misafirlere yanlış tanıtıyoruz” şeklinde konuştu. 

‘ÜLKEDEN ÇIKARTILMASINI İSTİYORUZ’
Bölgede bulunan turizmcilerin olayla ilgili tepkileri hakkında da konuşan Şakiroğlu, “Turizm sektörü olarak pandemi nedeniyle oldukça zor günler geçirdik. Sektörümüz can suyunu yavaş yavaş bulmaya başladı. Ancak bu tür olaylar nedeniyle planladığımız hesaplarımız tutmayacak. Beklenen döviz elde edilemeyecek. Misafirlerimiz ülkemizden güzel ayrılmayacak. Biz turizm sektöründeki insanlar olarak mültecilerin bir an önce ülke dışına çıkartılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2021, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER