Alanya’da balıkçılar büyük ödül için yarıştı

Alanya’da Sportif Olta Balıkçıları ve Spor Kulübü Derneğince bu yıl üçüncüsü düzenlenen balık tutma yarışmasına, 100 tekneyle 200 kişi katıldı. Yarışmada katılımcılar 3 farklı kategoride ödül aldı.

Alanya’da balıkçılar büyük ödül için yarıştı

Alanya Yat Limanı'nda yapılan 125 bin lira ödüllü yarışmada "en büyük balık" kategorisinde Team Wolf takımından Ünsal Tanzan ve Savaş Arslan, "yakala bırak"ta Team Boyka'dan Osman Daş, Hasan Köksal Yener, "en çok balık"ta Team Karacaal'dan Ali Cömertpay ve Hasan Halaçoğlu ve "Cumhuriyet özel ödülü" kategorisinde Team Güney Yıldızı'ndan Serdar Yılmaz ve Ayhan Güney birinciliği elde etti. Yarış sonunda düzenlenen törenle dereceye giren katılımcılara ödülleri verildi.Yarışmada, yakalanan balıklardan elde edilecek gelirin tamamı ise LÖSEV'e bağışlanacak.

“Hedefimiz uluslararası arenaya çıkmak”

Alanya Sportif Olta Balıkçıları ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hakan Kalaycı iki günlük serüvenimiz sona erdi. Katılımcı sayısı beklentimizden iyiydi. Balık popülasyonu olarak umudumuz bulamadık ama ödül alan arkadaşlarımız yakaladıkları balıklarla bunu başardı. Sportif balıkçılığı ön plana çıkarmak istediğimiz için 'yakala bırak' tercih ettiğimiz kategori. Hedefimiz uluslararası arenaya çıkmak ve çıkmak üzereyiz. Bu yarışmayla uluslararası arenada sesimizi daha çok çıkaracağız. Bunun sinyallerini de alıyoruz. Gelecekte daha iyi olacak" dedi.

“Dalgalarla mücadele ettik”

Yarışmanın ‘en büyük balık’ kategorisinde birinci olan Ünsal Tanzan ise, ciddi mücadele vererek yola çıktıklarını belirterek, ”Çektiğimiz çile kolay olmadı. Dalgalarla mücadele ettik. Haliyle biraz zorlu bir savaş oldu. Ama gördüğüm kadarıyla yakaladığımız balık bu yarışmanın en büyüğü  seçildi. Böyle büyük büyük bir balık yakalamak benim içinde ekibim için de hepimiz için muhteşem bir sevinç kaynağı oldu. Bide zorlu bir şartlarda bunu başardığımız için çok mutluyuz. Ödüllerimiz ile başbaşayız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER