ALKÜ’nün kontenjanlarının yüzde 91,39’u doldu

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tercih edilirliği yüksek üniversiteler arasına girdi.

ALKÜ’nün kontenjanlarının yüzde 91,39’u doldu

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencilerin tercih merkezi olarak önemli başarıya imza attı. 2021 YKS tercih sonuçlarına göre ALKÜ 3 bin 449 yeni öğrenci tarafından tercih edildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sonuçlarına (ÖSYS) göre ALKÜ'de lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı bin 547, ön lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı ise bin 902 olarak açıklandı. YÖK tarafından verilen 3 bin 690 kontenjanın 3 bin 449’u doldu. Fakülteler bazında Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi %100 doluluk oranına ulaşırken, bu fakülteleri ortalama %85,93 doluluk oranıyla Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Turizm Fakültesi takip etti.

ALKÜ, Meslek Yüksekokulları bazında Akseki MYO ve Sağlık Hizmetleri MYO %100 doluluk oranına ulaştı. Açıklanan verilere göre tercih yapılan 63 programın 47’si %100 doluluk oranına ulaşırken geri kalan program ve bölümler ortalama %91,39 doluluk oranına ulaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER