Doğum günü mumlarını üflemek pastadaki bakterileri arttırıyor

İnanması zor ama doğum günü pastası gibi masum bir şey bile bazı tehlikeleri gizleyebilir.

Doğum günü mumlarını üflemek pastadaki bakterileri arttırıyor

Dürüst olmak gerekirse, bunu hiç düşünmedik. tüm bu kutlama, mutluluk ve neşe atmosferi etrafta bulunan bakteri hakkındaki düşüncelerle tam olarak eşleşmiyor. ancak bilim adamları bu fikri araştırdı ve eğer mumları üflemek partinizin önemli bir parçası ise , kek üzerinde yaklaşık% 1500 daha fazla mikrop olabileceğini keşfettiler .

Bunu kanıtlamak için, araştırmacılar sahte doğum günü pastaları kullandılar. gerçek buzlanma ve bir parça folyo ile onlara mumlar koydular. mumları üflemeden önce, katılımcı sıradan bir yemek oluşturmak için pizza yemiş.

Bir sonraki adım bakteri saymaktı. bilim adamları, buzlanmaya sterilize edilmiş su ekledi ve mikropların büyümesini sağlamak için agar plakalarına yaydı. sonuçlar oldukça şok edici: ortalama olarak, mumları üflemek, bakteri sayısını neredeyse 15 kat arttırdı. ve bazı durumlarda 120 defa!

Bu, sonuçların kişiden kişiye değişebileceği anlamına gelir. bazıları bakteri okyanusunu transfer ederken, diğerleri değildir. bilim adamları ayrıca bunun çok büyük bir sağlık sorunu olmadığını da belirtti. kaç kez yaşadığınızı ve daha sonra kaç kez hastalandığınızı hatırlamaya çalışın. muhtemelen asla yaşanmadığını ya da belki bir ya da iki kez meydana geldiğini düşünüyoruz.

Yüksek sıcaklık ve boğaz ağrıları önümüzdeki hafta sonu için hedefiniz değilse, meyve tabağı veya diğer sarılmış tatlıların tadını çıkarmaya çalışın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER