Sevilgen, avokado çeşitlerini HEP'te anlattı

Alanya HEP Üniversitesi'nde gastronomi sohbetlerinin 7'ncisinin konuğu olan Sevilgen, öğrencilere avokado ile ilgili merak edilenleri anlattı

Sevilgen, avokado çeşitlerini HEP'te anlattı

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nde (Alanya HEP) Aşçılık Programı ve Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine avokado ve çeşitleri tanıtıldı. Avokado ve çeşitlerinin tanıtımı HEP Üniversitesi, Öğretim Görevlisi Şebnem Köseoğlu Salonu’nda gerçekleşti. Avokado ve çeşitlerinin tanıtıldığı söyleşiye Açşılık Programı öğrencileri ile Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri katıldı. Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Avokado çeşitlerinin yanı sıra öğrenciler ile soru-cevap şeklinde merak edilen birçok konuya açıklık getirdi. HEP’te gerçeleştirilen söyleşinin koordinatörlüğünü Öğretim Görevlisi S. Lubabe Erdoğan üstlendi.
'HEP OLARAK SEVİLGEN’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ'
Dr. Öğretim Üyesi Esra Mankan, öğrenciler ile sahadan uzman kişilerin buluştuğu gastronomi sohbetleri hakkında bilgi verdi. Mankan, “Bugün gastronomi sohbetlerinin 7.’ini gerçekleştirdik. Aşçılık programı öğrencilerimiz ve gastronomi mutfak sanatları bölümü öğrencilerimiz epey bir katılım sağladı. Konuğumuz Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen bize avokado çeşitleri hakkında ve avokadonun üretim aşamaları hakkında hakkında bilgiler verdi. Soru cevap yaptık. Öğrencilerimize tarladan tabağa olan bu anlayışta gastronomi sektörü için mezun olduklarında donanımlı şefler olarak yetişebilmeleri adına tarladan, sahadan uzmanları çağırıyoruz. Bugün de Avokado uzmanını çağırdık ve çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Hilmi Sevilgen’e Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi olarak çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER