ALANYA BELEDİYESİ'NİN ÇOK AMAÇLI KREŞ AKADEMİSİ HİZMETE AÇILDI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, basın mensupları ile birlikte hizmete yeni açılan Rüya İpekten ve Saadet Çelik Kreş ve Çocuk Akademisi’nde incelemelerde bulundu. Alanya Belediyesi’nin en büyük yatırımı eğitim ve sağlık alanında yaptığını kaydeden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kreşimizin kapasitesinin %50’sini kamuda çalışan ailelerin çocuklarına ayırdık.” dedi.

ALANYA BELEDİYESİ'NİN ÇOK AMAÇLI KREŞ AKADEMİSİ HİZMETE AÇILDI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Oba Mahallesi Çarşamba Caddesi’nde hizmete giren Rüya İpekten ve Saadet Çelik Kreş ve Çocuk Akademisi’nde incelemelerde bulundu. 160 çocuk kapasitesiyle eğitim hayatına başlayan kreş hakkında basın mensuplarına bilgi veren Başkan Yücel, çocuklara dört dörtlük hizmet veren kurumda eğiticilerin yanı sıra hemşire ve psikoloğun da görev yaptığını söyledi 

YÜCEL; “ÜRETKEN VE SOSYAL BELEDİYECİLİĞİMİZİN SON ÖRNEĞİ KREŞ VE ÇOCUK AKADEMİMİZ OLDU”

Belediyecilik anlayışının artık temel belediyecilik hizmetlerinin üstüne çıktığını, Alanya Belediyesi’nin de sosyal ve üretken belediyecilik anlayışı ile Alanya halkına hizmet ettiğini belirten Yücel, göreve geldikleri günden bu yana en büyük yatırımı sağlık ve eğitim alanında yaptıklarını anlattı. Alanya Belediyesi’nin eğitimin her alanında var olduğunun altını çizen Yücel, “Yerel yönetim olarak kütüphaneler, etüt merkezleri, kız yurdu, okullar ve kreşler yaptıran bir belediyeyiz. Bölge halkının en iyi hizmeti alması adına yapılan hizmetlerin son örneği de kreş ve çocuk akademimiz oldu. 30 ile 60 ay arasında olan çocuklarımıza hizmet vereceğimiz kreşimizde 14’ü öğretmen olmak üzere 27 personelle hizmet veriyoruz. İçerisinde çocuklarımızın ihtiyaç duyabileceği ekoloji bahçesi, kum ve çamur havuzu, kişisel becerilerin gelişimine yardımcı oyun parkurları, kütüphane, sinema odası, satranç odası, müzik odası, grup etkinliklerinin faaliyet göstereceği geniş alanları ve yeşil çatı kış bahçesi olan özel bir kurum oluşturduk.” diye konuştu. Mahmutlar Mahallesi’nde inşaatı devam eden kreşin 2023 yılı ortasında hizmete başlayacağını da kaydeden yücel batı bölgesi içinde kreş müjdesi verdi. 

BAŞKAN YÜCEL; “KAPASİTEMİZİN %50’SİNİ KAMUDA ÇALIŞAN KADINLARIMIZIN ÇOCUKLARINA AYIRDIK”

Alanya Belediyesi’nin kamuda çalışan kadınlara destek olma adına Oba Mahallesi’nde hayata geçirdiği kreş ve çocuk akademisinde kapasitenin % 50’sini kamuda çalışan annelerin çocukları için ayırdıklarını kaydeden Yücel, “Kapasitemiz %90’a ulaştı, ancak şimdiye kadar duymayan kadınlarımız varsa onlarda çocuklarını buraya kaydettirebilirler, ben şimdiden Alanya’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER