Alanya'dan Bakan Çavuşoğlu'na tam destek

Yeni kabinenin bugün açıklanması beklenirken, Alanya'daki oda ve dernek başkanları, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun başarıyla sürdürdüğü görevine devam etmesi gerektiğini söylediler

Alanya'dan Bakan Çavuşoğlu'na tam destek

Cumhurbaşkanı Seçimi 2. Tur Oylamasında Recep Tayyip Erdoğan'ın 13. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından gözler yeni oluşturulacak Bakanlar Kurulu'na çevrildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün yapılacak yemin töreninden sonra açıklanması beklenen yeni kabinede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun mutlaka yer alması gerektiğini ifade eden Alanya'daki oda ve dernek başkanları "Sayın Bakanımız görevinde son derece başarılı ve görevine mutlaka devam etmeli" dediler.

"SİYASET ÜSTÜ BİR İSİM"

Yeni Alanya'ya özel açıklama yapan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Bakan Çavuşoğlu'nun siyaset üstü bir duruşu olduğunu ifade ederken, "Sayın Bakanımız tüm siyasi kesimler tarafından kabul görmüş, çok başarılı bir isim. Antalya ve Alanya açısından da büyük bir güç. Ankara'da yaptığım görüşmelerden edindiğim izlenimler, görevine devam edeceği yönünde. Devam etmesi de gerekir. Çok tecrübeli, tam bir devlet adamı. Görevine devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

CESUR VE KARARLI BİR İSİM"

Alanya Sanayici ve İşadamları Deneği (ALSİAD) Başkanı Ali Kamburoğlu da Yeni Alanya'ya yaptığı açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun, cesur, güvenli ve kararlı bir duruşu olduğunu ifade etti. Kamburoğlu, "Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, ülkemizi çok iyi temsil etti ve çok yol katetti. Çabaları ve gayretleri ile her yerde adımızı duyurdu. Sayın Bakanımız her türlü makama yakışır. Alanya'mızın il statüsünde yönetilmesinde büyük katkıları var. Alanya'nın her şeyi var, Alanya il gibi yönetiliyor. Sayın bakanımızı Dışişleri Bakanlığı görevinde de son derece başarılı buluyorum. Mutlaka devam etmeli" şeklinde konuştu.

"ÖRNEK BİR SİYASET ADAMI"

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mustafa Durusoy ise şu ifadeleri kullandı: "Alanyamızın ve ülkemizin yetiştirdiği ender siyasetçilerden birisi olan Dışişleri Bakanımızın AK Parti'nin kuruluşundan bu tarafa hem partisine hem de ülkemizin, insanlığın ve necip milletimizin haklarının savunulması manasında emeği tartışılamaz. Cumhurbaşkanımız ile olan ve uyuşan dünyaya bakışı, çalışma azmi, şehrine ve üzerinde emeği olanlara karşı vefası ile de örnek bir kişilik olmayı başarmış, gelecek nesillere örnek bir siyasi aktördür. Antalyamızda birkaç yıldır üst üste düzenlediği ve dünya liderlerini ağırladığımız Diplomasi Forumu başta olmak üzere, yürüttüğü siyasi ve ticari diplomasi çalışmaları ile de ülkemizin dış politik vizyonu ve başarısı, ülkemizi tüm dünyada bir abi, bir arabulucu konumuna getirmiştir. Sayın Bakanımızın bu başarısı, AK Parti'nin hem iç, hem de dış siyasetine bakış açısı noktasında çok değerli ve kıymetlidir. Bu sebeple tekraren bakan olmayı en çok hak eden siyasetçilerdendir ve tekraren bakan olacağına olan inancımız tamdır."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER