21. ALANYA ULUSLARARASI TURİZM VE SANAT FESTİVALİ YÖRÜK GÖÇÜ İLE BAŞLADI

Bu yıl 21.‘si düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Başkan Yücel, on binlerce vatandaşın katıldığı Yörük Göçü ile başlayan ve 3 gün boyunca sürecek olan festivale tüm vatandaşları davet etti.

21. ALANYA ULUSLARARASI TURİZM VE SANAT FESTİVALİ YÖRÜK GÖÇÜ İLE BAŞLADI

Ülkemizin en büyük ve en önemli festivallerinden olan 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali başladı. Festival, Yörük Göçü ve Kortej Yürüyüşü ile Atatürk Anıtı önünden start aldı. Yörük Göçü’ne Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kardeş şehirlerden gelen heyetler, Türk Devletleri Teşkilatına Üye Olan Ülkelerin Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, protokol üyeleri ve on binlerce vatandaş katıldı. Renkli görüntülere sahne olan Yörük Göçü’nde Alanya’ya özgü çok sayıda kültürel ve geleneksel değer yer aldı. Bostancıpanarı Caddesi ve İskele Caddesi boyunca devam eden Yörük Göçü’ne vatandaşlarda alkışlar ile destek verdiler.

AÇILIŞ SEROMİNİSİ’NE İZMİR DANS VE MÜZİK TOPLULUĞU DAMGASI

Yörük Göçü’nün ardından İskele Şelale Meydanı’nda festivalin açılış seremonisi gerçekleştirildi. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, muhteşem bir müzik ve dans gösterisi sundular. Türk Cumhuriyetleri müziklerinin yanı sıra ülkemizin geleneksel müzikleri ve dansları ile renkli bir etkinlik gerçekleştirildi. Ayakta alkışlanan gösteri sonrası Başkan Yücel, sanatçılara çiçek ve hediye takdim etti. Açılış seremonisinde Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman, TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Şahin Mustafayev, Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Günay Efendiyeva, TÜRKSOY Genel Sekreteri Başdanışmanı Kemal Ün konuşmaların gerçekleştirdiler.

BAŞKAN YÜCEL, “TÜRK DEVLETLERİNİ FESTİVALİMİZDE BİR ARAYA GETİRDİK”

Festivalin açılış konuşmasını yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Turizm ve Sanat Festivalimizin 21.’sini gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Başkan Yücel, “Cumhuriyetimizin 100. yılına erişmenin gururuyla, dünyada hiç esaret altına girmemiş, özgürlüğün, bağımsızlığın, asaletin, demokrasinin en yüce örneğini simgeleyen Türk Devletlerini festivalimizde bir araya getirdik. Tüm dünyada bir marka olan Alanya’mızın en önemli festivali olan 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivalimizde Türk Cumhuriyetlerinden ve kardeş şehirlerimizden toplam 16 ülkeden 300 kişilik bir heyeti kentimizde ağırlamaktan onur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YÜCEL FESTİVAL ALANINI GEZDİ TÜRK DEVLETLERİ OTAĞLARINI ZİYARET ETTİ

Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel ve protokol üyeleri daha sonra festival alanını gezdiler. Festival için kurulan 11 fotoğraf sergisini inceleyen protokol üyeleri, ayrıca Türk Devletleri için kurulan otağları ziyaret etti. Ortada kurulan dev Yörük Çadırı’nın etrafına yerleştirilen otağlarda Türk Devletleri kendilerine ait yöresel yiyecek ve kıyafetlerini sergilediler. Üç gün boyunca açık olacak otağlarda Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel de yöresel kıyafetleri giydiler. Başkan Yücel tüm vatandaşları Türk Cumhuriyetlerinin yöresel otağlarını ve sergileri festival süresince ziyaret etmeye davet etti.

KARDEŞ ŞEHİRLER VE TÜRK CUMHURİYETLERİ’NİN TEMSİLCİLERİNE İLE GALA YEMEĞİ

Festival alanındaki sergi ve otağların gezilmesinin ardından Alanya’nın kardeş şehirlerinden gelen heyetler ve Türk Devletleri Teşkilatına Üye Olan Ülkelerin Temsilcileri için gala yemeği düzenlendi. Geleneksel hale gelen Gala Yemeği’nde de Alanya’ya özgü pek çok lezzet yer aldı. Başkan Yücel ziyaretçilerine hediye takdim ederek, kendilerini Alanya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER