3 gün içmek yeterli! Eldeki titremeyi kesiyor

Titreme nedir? Neden titreriz? Elde, ayakta vücutta meydana gelen titremelerin sebepleri nelerdir? Titremeye iyi gelen doğal çözümler ve kolaylıkla yapabileceğiniz tarifler haberimizde…

3 gün içmek yeterli! Eldeki titremeyi kesiyor

Titreme, kasların istem dışı kasılıp gevşemesine verilen isimdir. Bir hastalık olmasından öte bir hastalığın belirtisi olması daha muhtemeldir. Hastalığın ne olduğuna ve o hastalığın seviyesine bağlı olarak hastanın günlük yaşamına hiç etkilemeyebilir, yada tam tersi günlük yaşamını zorlaştırabilir.

Stresli olmak, soğuk hava, fazla kafein tüketmek, duygusal bozukluk, gerginlik, psikolojik rahatsızlık, parkinson hastalığı, düzensiz uyku, korkmak, sinirli olmak gibi durumlar titreme için bir sebep olabilir. Titreme vücut, el, ayak, bacak, çene, baş titremesi, sinirsel titreme ve parkinson şeklinde ortaya çıkabilir.

Neden titreriz?

El titremesinin sebepleri

Epilepsi ve MS hastalığı, uzun süre aç kalmak, yetersiz beslenmek, stresli yaşam, parkinson hastalığı, insülin direnci, kandaki şeker seviyesinin ani değişimi, zehirli guatr, Heyecan, öfke, korku kaynaklı duygu değişimi, sosyal fobi, fazla alkol ve kafein tüketimi

Hareket halinde veya dinlenirken ellerin istemsiz şekilde titremesi kişinin sosyal ve gündelik hayatını etkileyebilir. Bununla birlikte psikolojik açıdan da olumsuz etkilenir. Hastalığa veya yaşadığı duruma bağlı olarak ortaya çıkan el titremesi yaşlılarda normal kabul edilir. El titremesi sorunun yaşayanlar biran önce doktora başvurmalıdır. Kan ve idrar tahliliyle titremenin metabolizmaya bağlı olup olmadığı tespit edilir. Daha sonra psikolojik etmenlerle ilgili değerlendirme yapılır. Stresten uzak durmak, kafein tüketmemek veya az tüketmek, doktorun verdiği ilaçları kullanmak, alkol kullanmamak gereklidir.El Titremesi

Vücut titremesinin sebepleri

Yetersiz beslenme, kas yorgunluğu sebebiyle seğirme, parkinson hastalığı, ateşli hastalıklar, aşırı yorgunluk ve sinirlilik.

Vücuttaki kasların istemsiz şekilde kasılmasıdır. Uyurken vücut titremesi görülmez. Fakat Vücut titremesi kronikleştiği zaman parkinson belirtisi olabilir. Parkinson hastalığı haricindeki vücut titremeleri ilaç takviyeleri, sinir sistemi düzenleyici takviyeler, düzenli uyku ve stres engellenerek sakin bir hayat.

Baş titremesinin sebepleri

Anksiyete, yorgunluk, aşırı stres ve kaygı, sini kas sistemini etkileyen ilaçların kullanılması

Başın istemsiz şekilde sağa sola sallaması durumudur. Çoğunlukla sebebi psikolojiktir. Kişinin sosyal hayatta kendini özgüvensiz hissetmesine sebep olur. Huzursuzluk, uykusuzluk, sinirlilik gibi durumlara sebep olur. Bitkisel çözüm olarak papatya, karahindiba kökü, sedef otu, adaçayı, çarkıfelek bitkisi, lavanta tomurcuğu ile çay demlemek önerilir.

Sinirsel titremenin sebepleri

Ani duygu değişimleri, Stres, kaygı bozukluğu, anksiyete, korku, sinirlenme, heyecanlanma

Genellikle ellerde olan sinirsel titreme ani duygu değişikliklerinde ortaya çıkabilir. Beklenmedik bir olay karşısında ellerde ve bacaklarda oluşan titremelere denir. Aşırı heyecan, duygu boşalması ve öfke durumu halinde yaşanabilir. Sinirsel titremeye iyi gelen yöntemlerin başında anksiyeteyle mücadele etmek vardır. Doktorların verdiği sakinleştirici psikolojik ilaçlar, terapi, yogadaki nefes egzersizleri, düzenli spor yapmak, doğru bitki çayı tüketimi sinirsel titremeye iyi gelir. Söz konusu bitki çayları ise teskin edici olan papatya çayı, kalp ritmini düzenleyen yeşil çay, uykusuzluk tedavisinde kullanılan kedi otu, çarkıfelek bitkisi çayıdır.

Titremeye iyi gelen bitkisel tarifler

El titremesine iyi gelen karışım; Karahindiba kökü sahip olduğu potasyumun yanı sıra A, D, K vitaminleri, çinko, demir, magnezyum yönünden de zengindir. Kas kontrolüne yardım eder. Öğütülmüş 1 çay kaşığı karahindiba kökü, 2 tatlı kaşığı adaçayı, 1 çay kaşığı toz kırmızı acı biber, 3 çay kaşığı lavanta çiçeği, 2 tatlı kaşığı biberiyeden oluşan karışım günde 3 defa tüketildiğinde el titremesine iyi gelmektedir.

Sinirsel Titremeye İyi Gelen Bitki Çayı; Kaynamış olan suyun içine 1 su bardağı kurutulmuş sarı papatya, çeyrek su bardağı lavanta tomurcuğu, çeyrek su bardağı kurutulmuş çarkıfelek bitkisi, aynı ölçüde kuşburnu ve kurutulmuş oğul otu eklenir. 5 dakika demlendikten sonra süzülüp içilir

Titremeye İyi Gelen Diğer Unsurlar; Yaşadığı hayat şeklini değiştirme, stres kaynaklarını hayatından uzaklaştırmak, spora gitmek, kafein ve alkol tüketimine dikkat etmek, şekerlerden, ağır beslenmeden uzak durmak, nikotini bırakmak, kas ve sinir sistemini destekleyici vitamin, mineral takviyesi alabilmek için alternatif tıp yöntemlerine başvurmak.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2022, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER