Araba fiyatları denetlenecek!

Ticaret Bakanlığı, sıfır araç satışlarında fiyatları denetlemek için harekete geçtiğini duyurdu.

Araba fiyatları denetlenecek!

Ticaret Bakanlığı, sıfır araç satışlarında ÖTV matrah değişikliğinden sonra ortaya çıkan fiyatlamalara yönelik denetlemeler yapma kararı aldı. Araba fiyatları artık bakanlık tarafından denetime tabi tutulacak. 

TİCARET BAKANLIĞI ARABA FİYATLARINDAKİ ARTIŞI ENGELLEMEK İÇİN DENETİM YAPACAK 

ÖTV’de matrah değişikliği sonrası otomobil fiyatlarında ciddi bir artış yaşanmıştı. Ticaret Bakanlığı, sıfır araç satışlarında fiyatları denetlemek için harekete geçtiğini duyurdu. Bu uygulama ile otomotiv sektöründe haksız ticari uygulamaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

TİCARET BAKANLIĞI DENETLEME İÇİN MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Bakanlık'tan yapılan açıklamada ‘ÖTV düzenlemesi sonrası, söz konusu düzenleme piyasa fiyatlarına yansımadı. Bakanlığa konu ile ilgili 2 binden fazla şikayet dilekçesi ulaştı. Şikayet başvurularında ise, bayiler tarafından ÖTV düzenlemesi kapsamındaki araçların fiyatlarında indirim uygulanmaktan imtina edildiği ve ayrıca stoklarındaki sıfır kilometre araçları çeşitli gerekçelerle galericilerle anlaşma yoluna giderek veya kendi bünyelerinde yüksek fiyattan ikinci el araç olarak satmaya çalıştıkları gibi iddialar yer aldı. Haksız işlemleri yapan bayilerin stoklarında araç kalmadığını iddia ederek ÖTV düzenlemesi kapsamındaki araçları müşterilerine satmadıkları ifade edildi. Bu şikayetler üzerine müfettişler görevlendirilmiştir. Müfettişler denetimlere başladı. Müfettişlerin bu kapsamda sıfır kilometre araçlara ilişkin üretici, distribütör, bayi ve galerici araç tedarik zincirini incelediği ve yürütülen bu denetimlerin halihazırda devam ediyor’ ifadelerine yer verilerek araç fiyatlarının detaylı olarak denetleneceği duyuruldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER