Hyundai'den A-SUV geliyor

Koreli üreticinin ürün gamındaki en küçük SUV olacak Hyundai Casper, minik gövdesiyle SUV'dan ziyade tam bir şehir otomobili olmuş diyebiliriz. Casper'ın detayları önümüzdeki günlerde belli olacak.

Hyundai'den A-SUV geliyor

Koreli üretici Hyundai, ürün gamında yer alacak en küçük SUV modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Mikro-SUV olarak adlandırabileceğimiz modelin adı Hyundai Casper ve şirket, bu ayın sonunda gerçekleştirilecek tanıtım öncesi ilk resmi görsellerle karşımızda.

Yeni Hyundai Casper, oldukça sevimli bir tasarıma sahip ve her ne kadar SUV demeye dilimiz varmasa da A segment SUV olarak anılıyor. Casper'ın ölçüleri henüz resmi olarak açıklanmadı fakat yerel medyaya göre 3595mm uzunluğa, 1595mm genişliğe, 1575mm yüksekliğe ve 2400mm aks mesafesine sahip olacak. Bu ölçülerle Hyundai'nin B-SUV modellerine kıyasla çok daha kompakt olduğunu söyleyebiliriz.

A segmentindeki modellerin altyapısını oluşturan K1 platformu üzerine inşa edilen Hyundai Casper'ın Kore'de iki farklı üç silindirli benzinli motor seçeneğiyle sunulması bekleniyor. Bunlardan ilki, 76 beygir güç üreten 1.0 MPI atmosferik motor. İkincisiyse 100 beygirlik 1.0 T-GDI turbo motor. Şanzıman seçeneklerinin de 5 ileri manuel ve 5 ileri otomatikten oluşması muhtemel. Öte yandan 2023 yılında tamamen elektrikli bir versiyon da görebiliriz. Yeni Hyundai Casper'ın tasarımına baktığımızda, şirketin diğer SUV modellerindeki gibi bölünmüş far tasarımıyla karşılaşıyoruz. İnce LED gündüz farları, logoyla birlikte siyah bir panel içerisinde yer alıyor. Alt taraftaysa yuvarlak aydınlatmalar dikkat çekiyor. Ayrıca ön bölümün tasarımı baz versiyonda ve "Active" versiyonunda değişiklik gösteriyor. Siyah plastik eklentiler, sunroof, çift tonlu alaşım jantlar ve C sütununa gizlenmiş kapı kolları da Hyundai Casper'ın diğer tasarım unsurları arasında.

Yeni mikro-SUV'un bu ayın sonuna kadar Kore'de tanıtılmış olması bekleniyor. Diğer pazarlarda satışa sunulup sunulmayacağı da muhtemelen söz konusu etkinlikte belli olacaktır. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2021, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER