Alanya’da hastaneler dolup taşıyor: Yoğun bakım hastalarının yüzde 70’i aşısız

Alanya’da artan vakalarla birlikte hastanelerin yükü de arttı. Yaşanan yoğunluk tedirginlik yaratırken, yoğun bakım hastalarının yüzde 70’inin aşılanmamış olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ‘Aşı olun’ çağrısı yapıyorlar

Alanya’da hastaneler dolup taşıyor:  Yoğun bakım hastalarının yüzde 70’i aşısız

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da vaka sayıları giderek artıyor. Alanya’nın risk haritası neredeyse tamamen kırmızıya (yüksek risk) boyanırken, hastanelerdeki doluluk oranı endişe yaratıyor. Sağlık alanında emek veren uzmanlar böyle giderse pandeminin ilk dönemlerinde kabusu yaşayan İtalya ve İspanya gibi olmaktan korktuklarını ifade ediyorlar. 

HASTANELER DOLUP TAŞIYOR 

Hastanelerde yaşanan yoğunluk sebebiyle 112 Acil’den gelen hastaların Alanya dışında bulunan hastanelere sevk edildiği iddia ediliyor. Artan vaka sayılarına karşın kapasitesi dolan hastanelerde eli kolu bağlı kalan sağlık emekçileri ‘Maske, mesafe, hijyen’ uyarısında bulunuyor. 

ALANYA HALKINA AŞI ÇAĞRISI 

Normalleşme süreciyle birlikte artan vaka sayısına bir de aşı karşıtları ekleniyor. Uzmanlar, Alanya’da bulunan hastanelerde yatan vakaların yaklaşık yüzde 70’inin aşılanmamış olduğunu ifade ediyor ve ‘Aşı olun’ çağrısı yapıyorlar. Yeni çıkan varyantlar ile birlikte yoğun bakımda yatan hastalarda yaş sınırının düştüğü de gelen bilgiler arasında.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER