Aldemir: ‘Griple koronayı karıştırmayın’

Alanya İlçe Sağlık Müdürü Aldemir, kış aylarının yaklaşması ile birlikte baş gösteren grip,nezle gibi hastalıkların belirtisinin koronavirüs hastalığınınki ile benzerlik göstermesi nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Aldemir,”Başlangıçta belirtiler benziyor.Fakat, grip diye geçiştirmesinler.Ufak bir şüphede gidip testlerini olsunlar" dedi.

Aldemir: ‘Griple koronayı karıştırmayın’

Alanya’da aşılanmada artış, turistik faaliyetlerde azalmaya gidilmesi ve uyulan tedbirler sonucu vaka sayılarında düşüş yaşanmaya başladı. Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir de konu hakkında  açıklamalarda bulundu.
‘ENDİŞE EDİCİ BOYUTTA DEĞİL’
Alanya’daki aşılanma oranını aktaran Aldemir, "Alanya'da birinci doz aşı oranımız yüzde 76 oldu. İki doz aşısı tamamlananlar da 65'e ulaştı. Vaka sayımız şu anda endişe edecek bir boyutta değil. Yaz dönemindeki o sıkıntılı günler gibi değil” açıklamasında bulundu.
YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI AZALDI
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vakaların azalışa geçmesiyle birlikte, yoğun bakım yatak kapasitesi düşürülmüştü. Aldemir, buna rağmen doluluk oranının da az olduğunu kaydederek, Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 50'lerde. Biliyorsunuz yoğun bakım yatak sayısı bir ara 61 civarındaydı şu anda 28'lere düşürüldü. Düşürülmesine rağmen bir sıkıntımız olmadı” diye konuştu.
‘KIŞ GELMEDEN OLUN’
Her fırsatta aşı olunması çağrısında bulunan Aldemir, Alanya halkına bu çağrısını yeniledi. Aldemir,”Kış gelmeden herkes aşısını olsun. 1 ve 2. dozları tamamlamaları gerekiyor” dedi.
GRİP DİYE GEÇİŞTİRMEYİN!’
Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte soğuk algınlığı gibi hastalıklar da kendini gösterdi. Koronavirüs ise griple belirti olarak benzerlik gösteriyor. Her iki hastalıkta en sık görülen belirtiler boğaz ağrısı, boğazda gıcıklanma, kuru öksürük, kas ve eklem ağrıları, iştahsızlık, karın ağrısı ve ishal. Grip ve koronavirüsün bulaş yolları da; temas, damlacık ve yüzeylerden bulaşma gibi ortak özelliğe sahip. Bu benzer özelliklerden dolayı insanlar koronaya yakalanıp da kendilerini grip gibi görebiliyor.Bu nedenle Aldemir, vatandaşlara uyarıda bulundu. Aldemir, ”Grip ve koronavirüsün başlangıç belirtileri birbirine benziyor ancak ikisi birbirinden farklı. Benzer belirtiler açısından yanılabilirler. Şüpheli durumda test yaptırmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER