Bebeklere hangi aşılar vurulur?

Bebeklerin doğduktan sonra bir aşı karnesi ve süresi vardır. Birçok hastalığa yakalanmaktan bu aşılar bebekleri korur.

Bebeklere hangi aşılar vurulur?

Bebekler hastalıklar için önlem almak adına aşılar vurulurlar. Bulaşıcı ve ateşli hastalıklardan bu yolla kurtulurlar. İşte. bebeklere vurulan aşılar...

DİFTERİ AŞISI

Gösterge ve semptomlar boğazın arkasındaki nefes almayı zorlaştıran kalın bir tabakayı barındırır. Difteri, solunum sorunlarına, felce ve kalp yetmezliğine sebep olabilecek bir rahatsızlıktır.

TETANOS AŞISI

İşaret ve semptomlar arasında sıklıkla vücudun her yerinde olmak üzere kasların ağrılı bir biçimde sıkılması vardır. Tetanoz, ağzın açılmasını veya yutulmasını zorlaştırabilen çenenin sertliğine neden olabilmektedir. Tetanos onu alan her 10 kişiden 1’ini öldürdüğü de bilinir

BOĞMACA AŞISI

Gösterge ve semptomlar arasında bebeğin yemek yemesini, içmesini veya nefes almasını zorlaştıran kuvvetli öksürük nöbetleri vardır. Bu etkiler birkaç hafta devam edebilir. Boğmaca zatürree, nöbet, beyin hasarı veya ölüme sebep olabilmektedir. Boğmaca bebeklerde çok tehlikeli bir işaret olabilmektedir. Boğmaca ölümlerinin çoğu 3 aylıktan küçük bebeklerin başına gelmektedir.

HİB AŞISI

İşaret ve semptomlar ateş, baş ağrısı, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtileri olabilir. Hafif vakalarda herhangi bir işaret veya semptom olmaya da bilir. Beş yaşından küçük çocuklar Hib hastalığı için en büyük risk grubundadır.

HEPATİT B AŞISI

Gösterge ve semptomlar yorgunluk, ishal ve kusma, sarılık (sarı cilt veya gözler) ve kaslarda, eklemlerde ve midede ağrıdır. Ancak genellikle hiçbir işaret veya semptom yoktur.

Hepatit B, karaciğerde hasara ve karaciğer kanserine neden olmaktadır. Bazı insanlar kronik (uzun zamanlı) hepatit B enfeksiyonu geliştirebilir. Bu insanlar hasta görünmeyebilir veya kendilerini hasta hissetmeyebilir, fakat başkalarına bulaştırabilmektedirler. Hepatit B, kronik olarak enfekte olan 4 çocuktan 1’inde karaciğer hasarına ve kansere sebep olabilmektedirler.

ÇOCUK FELCİ AŞISI

İşaret ve semptomlar grip benzeri hastalıkları barındırabilir veya hiçbir işaret veya semptom olmayabilmektedir. Çocuk felci kalıcı felce sebep olabilir ( kol veya bacağını hareket ettiremez veya bazen nefes alamaz) ve ölüme sebep olabilmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER