Geceleri uyutmayan bu ağrıya doğal yöntemlerle son verin!

En şiddetli ağrıların başında gelen diş çürüğüne ne iyi gelir? Diş çürüğü ağrısı nasıl geçer? Diş çürüğüne iyi gelen doğal yöntemler neler? İşte diş çürüğü ağrısı hakkında merak edilenler...

Geceleri uyutmayan bu ağrıya doğal yöntemlerle son verin!

Birçoğumuzun başına gelen diş çürüğü ağrısı, düzenli diş temizliğinin yapılmaması, gün içinde tüketilen yiyecekler vb. gibi birçok durumdan ötürü meydana gelir. Peki diş neden çürür? Çürük diş ağrısına ne iyi gelir? Çürük diş ağrısı nasıl geçer? Çürük diş ağrısı için doğal yöntemler nelerdir? Çürük diş ağrısını geçirmek için evde neler yapılabilir? 

Çürük diş ağrısı yaşayanlar için bu süreç çok sancılı geçer. Çürük diş kişilerin yaşam kalitesini oldukça düşürür. Özellikle geceleri çok şiddetli bir ağrıya sebep olarak uyku uyutmaz. 

DİŞ NASIL ÇÜRÜR?

Bu denli kişiye acı veren çürüğün oluşum sebebi ise yenilen yiyeceklerin tam olarak temizlenmediğinde diş aralarında kalan artıkların zamanla bakteri plaklarıdır. Bu bakteriler önlemi alınmazsa giderek çoğalır ve diş sinir sistemini kaplayabilir. Dişleri koruyan en sert tabaka alan mine tabakası zamanla aşınır ve diş çürümeleri daha kolay olur. Diş çürümeye başlamadan önce bakteriler bu tabakanın üzerinde asitler oluşturarak diş minesinde zamanla delikler oluşmaya başlar. Bu asitler sinir sistemine ulaşarak ağrılara yol açar. Diş çürümesi önlenmezse ve dikkat edilmezse bu ağrılar şiddetini giderek artırır. 

Diş çürümesi bazen geç fark edilebilir. Diş çürüğü fazla ilerlemiştir ama ağrısı diş çürüdükten çok sonra gerçekleşmişse bu ağrıların şiddeti çok daha fazla olabilir. Bu noktada diş tedavisini geciktirmeden yaptırmalısınız. Ancak bu süreçte bu çürük diş ağrılarını hafifletecek doğal yöntemler acınızı hafifletecektir. Evde doğal yöntemlerle diş ağrılarınızı dindirecek yöntemleri sizler için araştırdık. Çürük diş ağrısı nasıl önlenir?Çürük diş için doğal yöntemler nelerdir? Detaylar haberimizde…

DİŞ ÇÜRÜĞÜ NASIL GEÇER?

Diş minesinin zamanla aşınması ve bakterilerin diş çürüklerine yol açmasıyla oluşan çürükler oldukça acı verici bir durum halini alır. Diş çürüğünü zaman kaybetmeden diş hekimine başvurarak gerekli tedavi yöntemlerini uygulamalısınız. Çürük diş tedavisinde dolgu ve kanal tedavisi yöntemleri uygulanabilir. Bu tedavi dişteki çürümenin boyutuna göre değişebilir. Çürüyen dişin üzerinde oluşan kalın tabaka kazınarak temizlenir. Bu temizleme işleminden sonra çürük sinirlere ulaşmadıysa dolgu tedavisi uygulanır. Ancak çürük sinirlere kadar ulaştıysa burada kanal tedavisi uygulanması gerekebilir. Modern tıpta gelişen yöntemlerle birlikte çocuklarda flor tedavisi de uygulanmaktadır. Ancak burada ebeveynlerin dikkat etmesi gereken en önemli konu çocuklarda diş çürümesini önlemek için diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasıdır.  Çocuklarda şekerli yiyecekler ve diş çürümesine neden olabilecek tüm gıdalardan uzak tutulması diş çürümesinin önüne geçmek için önemli bir noktadır. 

ÇÜRÜK DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Yaşanan diş ağrılarının şiddeti ne olursa olsun günlük yaşantıyı ciddi manada olumsuz etkiler. Çürük diş ağrılarının boyutu büyüdükçe dayanılması da güç bir hal alır. Diş ağrıları yüzünden günlük yeme-içme ihtiyaçları bile karşılanmaz hale gelir. Dayanılması güç bu ağrıları dindirmek için evde uygulayabileceğiniz bitkisel tedavi yöntemleriyle rahatlama sağlayabilirsiniz. Diş ağrılarını gidermek için uygulayabileceğiniz yöntemler ise şu şekildedir:

Dişlerinizi fırçalayın! 

Diş çürümesini önlemek için dişlerinizi mutlaka düzenli bir şekilde fırçalayın. Diş çürümesini önlemenin dışında dişte oluşmuş çürüğün daha fazla oluşmasını önlemek içinde diş fırçalamaya devam etmelisiniz. Flor içerikli diş macunları diş çürümesini engellemede yardımcı olacaktır. 

Diş ipi kullanın!

Diş fırçalamanın yanı sıra mutlaka diş ipi de kullanmalısınız. Diş ipi fırçanın girmediği yerlere girerek yemek kalıntılarını temizlemede yardımcı olacaktır. Diş çürüklerinin çoğu diş aralarına giren yemek kalıntıları yüzünden oluşmaktadır. Özellikle dişleri sık olan kişiler dişlerini ne kadar fırçalasa da dişlerinin çürüdüğünden yakınırlar. İşte diş çürüğünün en önemli nedenlerinden biri de diş ipinin kullanılmamasından kaynaklıdır. Her yemekten sonra, dişleri fırçalamadan önce dişlerinizi önce diş aralarını önce diş ipiyle temizlemelisiniz. Böylelikle diş fırçalarının giremediği yerlere diş ipi rahatlıkla ulaşacak ve diş aralarında kalıntılar tamamen temizlenmiş olacaktır. 

Tuzlu su ile gargara yapmak

Ilık tuzlu su hazırlayıp günde 3 kere gargara yapın.

Buz kompres uygulamak

Diş ağrısının olduğu bölgeye yanak üstünden buz kompres uygulayın.

DİŞ ÇÜRÜĞÜ AĞRISINI GİDEREN BESİNLER NELERDİR? 

Diş temizliği yöntemleri tamamıyla yapıldıktan sonra diş ağrılarını gidermek için besinlerden de faydalanabilirsiniz. Evde bulunan doğal besin ve gıdalar diş çürüğü ağrısını gidermede faydalı olacaktır.  İşte evde uygulayabileceğiniz yöntemler;

1

Kabartma Tozu ve Limon

Kabartma Tozu ve Limon

Ufak bir kasenin içerisinde yemek kaşığı kabartma tozu ve aynı ölçüdeki limon suyunu karıştırın ve temiz bir bez ile dişlerinize uygulayın. Birkaç dakika sonra durulayın ve farkı gözlerinizle görün. Çok fazla kullanmanız diş minesine zarar verecektir. 10 günde bir tekrarlayabilirsiniz.

2

Çörek Otu

Çörek Otu

Çörek otu diş ağrısına iyi gelir. Çörek otu ya da yağını çürük diş olan bölgeye uygulayın.

3

Zerdeçal

Zerdeçal

Zerdeçalı ılık bir suyun içine koyarak gargara yapabilirsiniz.

4

Sarımsak

Sarımsak

İki üç diş sarımsağı ezerek çürük dişin üzerine sürün.

5

C Vitamini Zengini Besinler

C Vitamini Zengini Besinler

C vitamini zengini meyveler kullanarak diş beyazlatmak. Bu yöntemimiz belki de en kolayı. Çünkü tek yapmanız gereken domates veya çilek gibi C vitamini bakımından zengin olan meyveleri dilimleyerek dişlerinizin üzerine koymak ve 5 dakika beklettikten sonra durulamak. Ancak aynı limon suyu kullandığımız yöntemdeki gibi fazla kullanımı diş minesine zarar verebiliyor. Bu sebeple 10 günde birden fazla kullanmamaya özen göstermek gerekiyor.

6

Karanfil veya Karanfil Yağı

Karanfil veya Karanfil Yağı

Karanfil ya da karanfil yağını çürük dişin üzerine doğru dökerek ağzınızda bekletin ve sonra tükürün.

7

Elma Sirkesi

Elma Sirkesi

Asidik yapısı diş üzerinde biriken plak ve tortuları temizler. Tek yapmanız gereken ağzınızı elma sirkesiyle çalkalamaktır. Ağzınızı çalkaladıktan sonra diş fırçanıza biraz elma sirkesi dökerek dişlerinizi sirke ile güzelce fırçalayın ve birkaç dakika beklettikten sonra durulayın. Dişleriniz ilk günkü gibi bembeyaz olacaktır.

8

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı ile gargara yapın. 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ile 10 dakika kadar gargara yapın ve sonrasında durulayın. Haftada bir kez, birkaç hafta boyunca uyguladığınızda farkı kendi gözünüzle göreceksiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER