Hastaneye kaldıran kadın kabusu yaşadı

Adana’da yaşanan olay duyanları hayrete düşürdü. İdrarını yapmakta zorlanan ancak utandığı için doktora gitmeyen kadın, ölümden döndü.

Hastaneye kaldıran kadın kabusu yaşadı

Adana’da yaşayan 42 yaşındaki kadın 2007 yılında idrarını yapmakta zorluk çekmeye başladı. Uyandığı için doktora gitmeyen ve durumundan kimseye bahsetmeyen kadının hayatı kabusa döndü. Şikayetlerinin dayanılmaz hale gelmesinin ardından eşine yaşadıklarını anlatan kadın, 15 yılda 5 kez ameliyat olmak zorunda kaldı.

İdrar kaçırdığını söylemeye utandı, az kalsın ölüyordu

4 çocuk annesi 42 yaşındaki Leyla Şahin, 2007 yılında idrar kaçırma sorunu yaşamaya başladı. Ancak ailesinden ve çevresindekilerden utanan kadın bu durumu herkesten sakladı. Ancak şikayetleri dayanılmaz hale gelen kadının, durumu eşine anlatması üzerine apar topar hastaneye kaldırıldı. Hemen müdahaleye alınan kadın 15 ameliyat geçirdi. En son Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'de ameliyata alınan Şahin'in idrar kanalında dar olan bölümü kesildi; yerine de ağızdan alınan parça dikildi.

Sağlığınızı ihmal etmeyin

Leyla Şahin’in ameliyatı yapan doktor Mutlu değer, sağlık durumundan utanılmaması ve belirtilerin hafife alınmaması gerektiğini belirterek, "Kadınlarda idrar kaçırma, idrar yapamama gibi durumlarda bundan utanıp gizliyorlar. Bu tanı ve tedaviyi de geciktiriyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2022, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER