Her gün 1 kase brokoli kronik hastalıklara karşı koruyor!

Her derde deva olan brokolinin faydalarını sizin için derledik. Brokolinin öyle faydaları var ki yararlarını öğrendiğiniz zaman bu mucizevi sebzeyi sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. İşte sağlığımızın koruyucu brokolinin faydaları...

Her gün 1 kase brokoli kronik hastalıklara karşı koruyor!

Kalp sağlığından, göz ve diş sağlığına kadar her şeye karşı oldukça yararlı olan brokoli, yediden yetmişe herkesin tüketmesi gereken bir sebzedir. Her derde deva olan brokolinin faydalarını sizin için derledik. Mucizevi sebzenin faydalarını anlatırken bir de sağlık bir tarif iliştirdik…

Sağlığa faydaları saymak ile bitmeye brokolinin şüphesiz en sağlıklı hallerinden biri de, brokoli çorbasıdır. İşte hoş kokusu ile sizi mest edecek brokoli çorbası tarifi…

HER DERDE DEVA BROKOLİ ÇORBASI!

Brokoli çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 500 gram brokoli

- 1 tane havuç

- 1 tane patates

- 1 tane soğan

- 2 bardak süt

- 1 kaşık un

- 2 kaşık süt kreması

- 2 kaşık tereyağı

- Tuz

- Karabiber

Brokoli çorbası için ilk olarak; brokoliyi güzelce yıkayıp küp şeklinde kesin. Havucu halka şeklinde keserek ardından da soğanı da yemeklik doğrayıp ilave edin. Brokoliyi, havucu ve soğanı bir tencereye koyup güzelce karıştırın ve üstünü kaplayacak bir şekilde su ilave edin. Sebzeler yumuşayana dek haşlamayı sürdürün. Başka bir tencereye tereyağı ekleyerek unu kavurun. Kavurduğunuz una sütünüzü ekleyip beşamel sosu pişirmeye başlayın. Hazırladığınız beşamel sosa sebzeleri ekleyerek blender ile iyice bir karıştırın. Beşamel sosun üzerine tuz ve karabiberi ilave ederek kaynatın. Son aşamada ise brokoli çorbasının kremasını ekleyerek güzelce bir kaynatın. Çorbanız hazır afiyet, şifa olsun!

HER GÜN BİR MİKTAR BROKOLİ...

K vitamini, magnezyum, çinko, fosfor ve kalsiyum açısından zengin olan brokoli kemik ve diş sağlığı için birebirdir. Bir fincan kıyılmış brokoli, günlük K vitamini ihtiyacın tamamını ve günlük kalsiyum ihtiyacının yarısını sağlamaktadır.

KANSERE KARŞI SAVUNMA DUVARI ÖRÜYOR!

Brokolinin içeriğinde bulunan biyoaktif bileşenler; böbrek kanseri, prostat kanseri, idrar kesesi ve akciğer kanseri riskini önemli bir ölçüde azaltır. Brokolinin içeriğinde bulunan folat; kolon, mide ve servikal kanserlere karşı koruyucudur. Brokoli de bulunan bir bileşik olan sülforafan göğüs, rahim ve kolon kanseri riskini önlemek adına yararlıdır.

KABIZLIĞI ÖNLÜYOR!

Brokolinin faydalarından biri de sindirim sistemini güçlendirmesidir. Doğal lifli bir sebze olan brokoli, bağırsak sağlığını destekleyerek kabızlığı önler.

KALP KRİZİ RİSKİNİ ÖNLÜYOR!

Brokoli de bulunan antioksidanlar kalp krizi riskini önemli bir ölçüde azaltarak kalp sağlığını korur.

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR!

Bol miktarda krom içeren brokoli, sağlıklı insülin salımına yardımcı olur ve böylece kan şekeri kontrolünü düzenler.

KANSIZLIĞI ÖNLÜYOR!

Brokoli, demir ve protein açısından oldukça zengindir. Bu özelliği ile anemi gelişimini önler aynı zamanda da anemi sorunu olanlar için yarar sağlar.

GÖZ SAĞLIĞI İÇİN BİREBİR!

Brokoli vücutta A vitamini haline dönüştürülen beta-karoten içermektedir. Bu sayede brokoli göz sağlığı için mucizevi bir sebze haline gelmektedir.

CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR!

C vitamini deposu olan brokoli, cilt sağlığını korur ve cildi genç bir görünüme ulaştırır. Bir fincan brokoli günlük C vitaminin ihtiyacının yüzde 84’ünü karşılar.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLÜYOR!

Saç sağlığı için de faydalı olan brokoli, saç dökülmesine karşı mücadele eden iyi bir B vitamini deposudur.

ERKEK SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI!

Araştırmalara göre brokolinin içerdiği folat, sperm üretimini artırma özelliğine sahip.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER