Korkutan uyarı: : Grip agresif bir şekilde geri dönecek!

Eski FDA şefinden grip ile ilgili korutan bir uyarı geldi. Eski FDA şefi gribin agresif bir şekilde geri döneceği konusunda açıklama yaptı.

Korkutan uyarı: : Grip agresif bir şekilde geri dönecek!

Eski Gıda ve İlaç İdaresi Komiseri (FDA) Dr. Scott Gottlieb'den grip ile ilgili korutan bir uyarı geldi. Eski FDA şefi gribin agresif şekilde geri döneceği konusunda dikkat çekici bir açıklama yaptı.

KORONAVİRÜS HENÜZ BİTMEMİŞKEN GRİP SALGINIDA GERİ DÖNEBİLİR

Hürriyet’te yer alan habere göre Dünya henüz Koronavirüs salgını ile hala mücadele ederken Eski Gıda ve İlaç İdaresi Komiseri (FDA) Dr. Scott Gottlieb'den korkutan bir açıklama geldi. Gottlieb açıklamasında ‘'İki yıldır nüfusa bağışıklık kazandırmadık. Grip çok agresif bir şekilde geri dönecek’ dedi.

TAM BİR FELAKET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Dünya 2 yıl önce Çin’in Wuhan kentinden çıkan ve hızla yayılan Koronavirüs salgını ile mücadelesine devam ediyor. Koronavirüs’ün sürekli mutasyon geçirip farklı varyantlarla tekrar ortaya çıkması ise hem vatandaşları hem de bilim dünyasını zorluyor. Özellikle Hindistan'da çıkan Delta varyantı sonrası Dünya genelinde vaka sayıları ciddi artış gösteriyor. Dünya henüz Koronavirüs ve varyantlarının yarattığı şoku atlatamadan yeni bir Salgın ile burun buruna geldi. Yıllardır hayatımızda olan Grip salgını için eski Gıda ve İlaç İdaresi Komiseri (FDA) Dr. Scott Gottlieb'den çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.  Eski Gıda ve İlaç İdaresi Komiseri (FDA) Dr. Scott Gottlieb açıklamalarında ‘'Geçen yıl bir grip mevsimi görmedik. En az bir ve belki de şimdi iki yıldır nüfusa bağışıklık kazandırmadığımız için tam bir felaket ile karşı karşıyayız. Grip çok agresif bir şekilde geri dönecek’ ifadelerini kullandı. Uzmanlar Grip (influenza) genellikle yıl içerisinde Ekim ayından başlayarak Mart sonu Nisan başına kadar olan dönemde sık görülen oldukça bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olduğuna vurgu yapıyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER