Mucizevi yumurta maskesi

Yumurta tüketimi vücut sağlığı için oldukça yararlı olmasının yanı sıra yumurta ile yapılan maskelerde cilt sağlığınız için oldukça faydalı. İşte yumurta ile yapılabilecek 6 mucizevi güzellik maskesi.

Mucizevi yumurta maskesi


Saçlarınızda kullandığınız maskelerden memnun değil misiniz? Cilt sarkmalarınız mı var? Yumurta ile yapılacak 6 mucizevi güzellik maskesi ile tüm sorunlarınızdan kurtulacaksınız.

Saç dökülmesinden ve zayıflamasında şikayetciyseniz yumurtalı saç maskeleri tam ihtiyacınız olan şey. Saç, geneli proteinden oluşur ve yumurtada bulunan yoğun protein saçlarınıza gerekli protein kullanımda yardımcı olur. Ayrıca saçınız için faydalı olan demir, kükürt, fosfor, çinko, selenyum ve biotin içerir.

Yumurta ile Yapılabilecek 6 Mucizevi Güzellik Maskesi

Yıpranmış Saçlar İçin

2 yumurta sarısını çırpın. 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı kafa derinizin her yerine uygulayın. 20 dakika bekletin. Soğuk suyla yıkayın ve ardından saçınızı şampuanlayın. Alternatif olarak, 1 yumurtayı çırpın ve ardından 1 bardak süt, 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve yarım limonun suyunu ekleyin. Saç derinize uygulayın. Saçınızı durulamadan ve şampuanlamadan önce 20 ila 30 dakika bekletin. Sağlıklı saç büyümesini teşvik etmek için bu yumurta maskelerinden birini ayda 2 veya 3 kez kullanabilirsiniz.

Günlük koşuşturmada maruz kaldığımız kirlilik , zararlı güneş ışınlarına maruz kalma, kötü beslenme, havuzda suda yüzme, aşırı şekillendirme ve ısıyla şekillendirme araçlarının kullanımı saçınıza zarar verebilir ve saçınızı kuru ve hasarlı olmasına neden olabilir. Saç sağlığınız için yumurta maskenizi düzenli olarak kullanarak fayda görebilirsiniz.

Tarifi;

1 adet olgun muzu ezin ve ardından 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı süt ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın. 2 yemek kaşığı organik bal ve 1½ yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Maskeyi saçınıza ve saç derinize iyice uygulayın. Bir duş bonesi takın ve maskeyi suyla durulamadan önce 1 saat bekletin. Son olarak saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın. Maskeyi haftada bir kullanın.

Cildi Sıkılaştırır

Kadınların en çok mücadele ettikleri cilt sarkmaları, yaşınızdan daha yaşlı görünmenize sebep olurken, sıkı bir cilt güzelliğinize ekstra bir kıvılcım katar. Cildinizi sıkılaştırmak için yumurta beyazı kullanabilir, bu sorunu minimuma indirebilirsiniz. Bir yumurtanın proteininin yarısından fazlası yumurta beyazında bulunur ve B2 vitamini ile birlikte cildin düzgün gelişimi, sindirim sisteminin iç kısmı, kan hücreleri ve beyin fonksiyonu için gereklidir. Doğal bir sıkılaştırıcı olarak cildinizin sıkı kalmasına yardımcı olan yumurta beyazındaki cildi besleyen hidrolipidler, gevşek cildi toparlamaya yardımcı olur.

Tarifi;

1 veya 2 yumurta beyazını, 3 yemek kaşığı sütle birlikte köpüklü bir doku elde edene kadar çırpın. Yüzünüze, boynunuza ve diğer sarkık bölgelere uygulayın. Yaklaşık 20 dakika bekletin ve ardından soğuk suyla durulayın. Bunu haftada bir yapın.

Sivilce Oluşumunu Engeller

Yumurtanın akı sıvı akışkan jel formuyla cildinizdeki fazla yağı emmeye, cildinizi sıkılaştırmaya ve geniş gözenekleri küçültmeye yardımcı olur. Sivilce tedavisine yardımcı olmakla kalmaz, sivilce izlerini ve lekeleri ortadan kaldırmada da yardımcı olur.

Tarifi;

1 yumurtanın beyazını çırpın ve yüzünüze yayın. Yumurta maskesini mendille örtün. Yaklaşık 20 dakika bekletin. Dokuyu nazikçe çıkarın ve yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Hafif bir nemlendirici uygulayın. Haftada bir veya iki kez tekrarlayın.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/cBXhSdLJIiGfuJSJzeVTxdqSuoSs1qdB-body.jpg

Cildi Nemlendirir

İyi beslenmiş ve nemli cilt güzel görünür. Besleyici, yatıştırıcı ve nemlendirici bir yüz maskesini kolayca hazırlamak için yumurta kullanabilirsiniz.

Tarifi;

1 çorba kaşığı olgunlaşmış avokado püresini, 1 yumurta sarısını ve 1 tatlı kaşığı yoğurdu karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boyun bölgenize uygulayın. 15 dakika veya kuruyana kadar bekletin. Maskeyi ılık suyla durulayın ve cildinizi bir havluyla kurulayın. Son olarak hafif bir nemlendirici uygulayın. Haftada bir tekrarlayın.

Peeling Olarak Kullanılabilir

Cildinizi güzelleştirmek için yumurta akını ev yapımı bir peeling maskesi yapmak için kullanabilirsiniz. Bu soyulabilir kıvamdaki maske, cildin en dış katmanındaki ölü hücreleri alındırarak cildinizi temizler ve ayrıca yüzdeki tüm kirleri temizler. Yumurta beyazı ayrıca büyük cilt gözeneklerini küçültmeye yardımcı olur ve bu da siyah noktaların, beyaz noktaların ve sivilcelerin oluşmasını önlemeye yardımcı olur.

Tarifi

Köpüklü bir doku elde edene kadar 1 yumurta beyazını çırpın. İsteğe bağlı olarak karışıma biraz bal, süt ve zeytinyağı ekleyin. Yüzünüze 1 veya 2 kat yumurta akı karışımı uygulayın. Yumurta maskesini ince peçeteyle örtün. 1 veya 2 kat daha yumurta akı ve yine peçete uygulayın. Bir kat çırpılmış yumurta akı ile bitirin. Maskenin tamamen kurumasına izin verdikten sonra nazikçe soyun. Cildinizi ılık suyla durulayın, kurulayın ve hafif bir nemlendirici uygulayın. Bunu haftada bir yapın.

Kabarık Saçları Yatıştırır

Kabarık ve elektrikli saçları yatıştırmak çok zordur. Ancak mutfağınızda yumurta varken bunu kolayca yapabilirsiniz. Sorununuzu çözmek için pahalı saç kremleri almanıza gerek yok. Yağ ve protein açısından zengin olan yumurta sarısı, saçınız için doğal bir saç kremi görevi görür. Ayrıca yumurta beyazındaki enzimler bakterileri öldürmeye ve istenmeyen yağı kafa derisinden uzaklaştırmaya yardımcı olur. Yumurta beyazı saçınız ve saç derinizdeki sebum seviyesini dengelemeye yardımcı olurken, sarılar saçınızı güçlendiren proteinlerle doludur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER