Psikolojiye etki eden besinler

Pskilojiye Etki Eden Besinler, Zararlı Besinler Hangileridir? Zararlı Besinler Nelerdir?

Psikolojiye etki eden besinler

Bu listede göreceklerinizin pek çoğu afiyetle, çok severek yediğiniz şeyler. Kimisi ise faydalı diye sofranızdan eksik etmediğiniz besinler. Ancak tüm bildiklerinizi unutun. Yapılan bir araştırma, vücudumuzun en önemli organlarından biri olan "Psikolojiye Etki Eden Besinler" listesi hazırladı. Günlük hayatta tükettiğimiz birçok besinin beyni, hafızayı ve psikolojiyi direkt etkilediği hatta beyni küçülttüğü ortaya çıktı. İşte "Psikolojiye Etki Eden Besinler"

PSİKOLOJİYE ETKİ EDEN BESİNLER

Günlük hayatta tükettiğimiz birçok besin aslında sağlığınızı doğrudan tehdit ediyor! Güne kahveyle başlayıp oturarak çalışıyorsanız ve egzersiz yapmıyorsanız sağlığınızı korumak için en azından beslenme düzeninize dikkat etmeniz gerekiyor. Peki beyin sağlığını tehdit eden unsurlar neler? Hangi besinler beyin sağlığını tehdit ediyor? İşte ayrıntılar...


https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/gallery/JLqCVQ4vc5SG4uoiTMoAihWkCmBTiYGI-body.jpg

Son yıllarda beyin sağlığı ve beslenme ile ilgili değişen bilgiler oldu. Bir kişinin nörolojik hastalıklara yakalanmamak için kaçınması gereken şeyler artık çok netleşti. Örneğin; Karbonhidrat, doymuş yağ, margarin, şeker…


https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/gallery/3OeZfnWgDd2wMmeFpQK8LxWqBako7bhK-body.jpg

Bunlar özellikle yarattıkları ortam karışıklığıyla dokuya sağlıksız mesaj veriyorlar. Hücreyi gereksiz, olumsuz çalışma koşullarına sokuyorlar. Kişi, belli bir vücut kitle indeksi (VKİ)'nin üzerine çıktığında hücreye olumsuz mesajlar gitmeye başlıyor ve kişi hangi nörolojik hastalığa yatkınsa onunla uğraşmaya başlıyor.


https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/gallery/yjmKrdS7sn4jVyhM4HLgh9sKT5JGWCbq-body.jpg

İnme ve nörodejeneratif hastalıklar, en büyük grubu oluşturuyor. Kişiler, tüm nörolojik hastalıklara açık hale geliyor ama bu iki hastalık daha önemli bir risk faktörü.


KAHVE BİLE TEHLİKELİ

Ürünlerin içerisine konulan MSG (Monosodyum glutamat – lezzet artırıcı) de kişinin devamlı o gıdalara yönelmesine neden oluyor. Kahve de bile MSG var. Son zamanlarda bazı kahve türlerinin ciddi bağımlılık yapıyor.

PSİKOLOJİYE ETKİE DEN BESİNLER

Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir başka deney ise, yüksek yağlı diyetin beş gün boyunca tüketildiğinde, dikkat ve hafıza fonksiyonunun yanı sıra ruh hali değişimlerine de yol açtığını gösterdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER