Pul biberin faydaları nelerdir?

Pul biberin en çok bilinen özelliği yemeklere eklenmesidir fakat başka pek çok yararlı yönü de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra pul biber ideal kiloya erişilmesine de yarar sağlamaktadır. Pul biber nasıl yapılır? Pul biberin faydaları nelerdir?

Pul biberin faydaları nelerdir?

Pul biberin en çok bilinen özelliği yemeklere eklenmesidir fakat başka pek çok yararlı yönü de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra pul biber ideal kiloya erişilmesine de yarar sağlamaktadır. Peki, pul biberin faydaları nelerdir? Pul biber nasıl yapılır? Pul biber zayıflatır mı?

PUL BİBERİN FAYDALARI

- Pul biber vücutta hüküm süren mikropları engellemekte oldukça faydalıdır.

- Pul biber içerdiği yüksek besin değerleri ile romatizmayı yok eder.

- Metabolizma hızını artırarak vücut direncini yükseltir.

- Kan dolaşımının daha düzenli olmasına olanak sunar.

PUL BİBER NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

- 4 kilo acı kırmızıbiber

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı tuz

Pul biber yaparken mümkünse Hatay Samandağ biberi kullanın. Kalın bir ipe iğne yardımıyla biberleri dizin burada önemli olan biberlerin birbirine değmemesi. Evinizde güneşi en uzun alan kısma bu biberleri asın. Kuruyan biberleri saplarından ayırın. Sonrasında çekme işlemine geçin, çekme işlemi bitince 2-3 kaşık zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuzla karıştırarak iki gün kadar güneşte bekletin.

PUL BİBER SOSU TARİFİ

Malzemeler:

- Yarım kilo pul biber

- Yarım kilo sıvı yağ

- Yarım baş iri sarımsak

- Yarım baş orta boy soğan

- Yarım çay bardağından az fazla kaynar su

Pul Biber Sosunun Hazırlanışı: Öncelikle sarımsak ve soğanı çok küçük doğrayın. Ardından tencerede sıvı yağı hafif kızdırarak soğan ve sarımsağı içine atarak sararmaya başlayınca kırmızı pul biberi de katarak orta ateşte karıştırın. Kaynar suyu yavaşça katarak 5 dakika kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Bütün malzemelerin birbirleriyle özdeşleşmesini sağlayın. Harmanlanma tamamlanınca ateşin altını kapatarak biraz ılıması için kenara bırakın.

ZAYIFLATAN PUL BİBER KÜRÜ

Pul Biberli Yoğurt İçin Malzemeler:

- Yarım limon suyu

- 3 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt

- 1 çay kaşığı pul biber

Pul Biberli Yoğurdun Hazırlanışı: Yarım limon suyunu 3 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt ile karıştırın. Bu karışıma 1 çay kaşığı da pul biber ekleyin. Gece uyumadan 30 dakika önce bu kürü tüketin. 14 gün boyunca uygulayın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER