Sadece 2 malzemeyle balgam söktüren mucizevi reçete

Balgam, nefes almayla birlikte akciğerlerime doluşan bakterilerin birikimidir. Peki, balgam neden olur? Balgam çeşitleri neler? İlaçsız balgamdan kurtulma tarifleri gibi merak edilenleri sizler için hazırladık.

Sadece 2 malzemeyle balgam söktüren mucizevi reçete

Balgam, nefes almayla birlikte akciğerlerime doluşan bakterilerin birikimidir. Oldukça rahatsız edici bir durum olan balgam birikimi, oldukça sık rastlanılan bir durumdur. Balgamla ilgili en çok merak edilen konulardan biri balgamın neden oluştuğudur. Bizde sizler için balgamın oluşma nedenlerini maddeler halinde sıraladık.

- Balgam, üretilmesi ve temizlenmesiyle denge içinde olan bir durumdur. Öksürük nöbeti olarak beliren bu durumda balgam çıkarılması temizlik dengesinin bozulması durumudur. Özellikle grip ve soğuk algınlığı gibi durumlar ise balgam oluşumunu tetikleyebilir.

- Balgama neden şeylerin başında sigara kullanımı gelmektedir. Sigara, vücuttaki temizliğe engel durumlardan biridir.

- Kronik akciğer hastalıkları da balgama neden olmaktadır.

- Hava kirliliği balgam oluşumunun en temel nedenlerinden biridir.

- Astım hastalarında da balgam sık görülen bir durumdur. Bunun nedeni mukusun içeriğindeki müsin maddesinin üretiminden sorumlu hücrelerde bir artış meydana getirmesi durumudur.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/blEYXTQfSRZb1q56b7H8nCbfZwbVEbSU-body.jpg

Aşırı balgam üretimi ile karakterize bir diğer hastalık da kistik fibrozistir. Bu hastalık DNA’da yer alan bir gende mutasyon sonucu ortaya çıkan genetik bir hastalıktır. Kistik fibrozisin belirtileri arasında koyu kıvamda balgam çıkarmaya ilaveten şunlar da eklenebilir;

- Öksürükle akciğerlerden kan gelmesi(hemoptizi)

- Nefes darlığı

- Akciğer fonksiyonlarında hızlı bir kötüleşme

- Uzun süreli ve tekrarlayan solunum sistemi enfeksiyonları

Hava yollarındaki üretim ve temizleme dengesinin bozulmasını takiben oluşan belirtilerin en sık görülenleri öksürük ve nefes darlığıdır. Geniz akıntısının eşlik ettiği hastalar, boğazlarında bir şey takılmış gibi hissettiklerinden şikayet ederler. Nefes darlığının ortaya çıkma nedeni ise oluşan sekresyonların birden fazla hava yollarında tıkanıklık oluşturmasıdır. Bu tıkanıklıklar soluk alıp verme esnasında çeşitli seslerin oluşmasına neden olur ve tespit edilmeleri fizik muayene esnasında hekimin steteskopu yardımıyla akciğer seslerini dinlemesi esnasında gerçekleşebilir.

Balgam söktürücü doğal yöntem

Sadece evde mutfakta bulabileceğiniz iki malzeme ile balgamı söküp atabilirsiniz. İşte, balgam söktürücü doğal yöntem...

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/rhDoqeE9e8rZxR6riEmYQMeVatRvxOgf-body.jpg
 

Balgam söktürücü kür için gerekli olan malzemeler:
 

- 3,5 bardak havuç

- 5 yemek kaşığı organik bal

Balgam söktürücü kür için; ilk olarak, havuçları güzelce yıkayın, ufak parçalar şeklinde doğrayın ve su dolu bir tencereye atın. Havuç yumuşayana dek kaynatın. Ardından, havuçları çıkarın, bir çatal veya kaşıkla ezin. Ardından, bu püreyi bir cam şişeye yerleştirin ve beş çorba kaşığı bal ile karıştırın. Son olarak kabı örtün ve tüketmeden evvel en az bir gün bekletin.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2022, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER