İngiltere’de 74 çocukta görüldü: Gizemli hastalık paniğe neden olmaya başladı!

Dünya Sağlık Örgütü, yeni bir salgının başlangıcı olabilecek bir uyarıda bulundu. İngiltere’de başlayan ve şu ana kadar 74 çocukta görülen, gizemli hepatit vakalarının arttığı belirtildi.

İngiltere’de 74 çocukta görüldü: Gizemli hastalık paniğe neden olmaya başladı!

DSÖ’nün gizemli hepatit olarak adlandırdığı vakalar İngiltere’de giderek artmaya başladı. 74 çocukta tespit edilen durumun, artış eğilimi gösterdiği belirtildi. Ortaya çıkan bu yeni durumun ise Kovid-19’la bağlantısının olup olmadığı merak konusu.

Gizemli hepatit 74 çocukta görüldü

İngiltere’de şimdiye kadar 74 çocukta gizemli hepatit tespit edildiğini ve vakaların giderek arttığını, DSÖ’nün bu durumun koronavirüsle alakalı olup olmadığını araştırdığı belirtildi. Yapılan açıklamada, "Nedeni bulunmadan daha fazla vakanın tespit edilme ihtimali çok yüksek." ifadesi kullanıldı.

Bu zamanda kadar tespit edilen vakaların, üst solunum yolunu etkileyen Kovid-19’un etkisi olabileceği belirtilerek, araştırmanın genişletildiği ifade edildi.

Yeni bir salgına yol açabilir

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı gizemli hepatit vakalarında koronavirüs tespit edildiği, ancak hepatit vakalarının Kovid-19 salgınıyla birleşmesi için vakaların genetik olarak nitelendirilmesi gerektiği belirtildi.

İngiltere’de 74 hepatit vakası

Dün yapılan açıklamada, İngiltere’de şu ana kadar gizemli hepatitten 74 çocuğun hastalandığı belirdi. Virüsün görüldüğü çocuklarda ise son bir haftada, sarılık, kusma ve karın ağrısı belirtileri görüldüğü, bazı çocuklarda ise ağır karaciğer iltihabına bu nedenle de karaciğer nakili uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Virüsün görülme ve yayılma durumunun ise hepatitli birinin başkalarıyla temaslı olmasından kaynaklandığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2022, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER