Şifalı karışım! Beynin yaşlanmasını durduruyor

Şifa deposu olan kemik suyunun faydaları adeta mucizevi nitelikte. Adeta şifa deposu olan kemik suyu birçok hastalığın önüne geçiyor ve vücutta hastalıklara karşı adeta kalkan görevi görüyor. Bu mucizevi kemik suyunun faydaları nelerdir?

Şifalı karışım! Beynin yaşlanmasını durduruyor

Kemik suyunun faydaları nelerdir? Kemik suyu ne kadar pişirilmeli? Kemik suyunun iyisi nasıl anlaşılır? Çorba veya yemeklerde kullanılan kemik suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar adeta şifa kaynağı olan kemik suyunun düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Şifalı gücü sayesinde birçok hastalığa kalkan olan kemik suyu aynı zamanda beynin yaşlanmasını engelliyor. İşte kemik suyunun mucizevi faydaları...

Uzun uzun pişirilerek içerisindeki tüm vitamini ve minerali suyuna bırakan kemikleri uzmanlar özellikle kas sistemi zayıf olan hastalara öneriyor. Dünya trendi haline gelmiş kemik suyu, tıpkı meyve sularının satıldığı gibi satışa sunulmuştur. Amerika sokaklarındaki her 3 kişiden birinin elinde bulunan kemik suyu, bizim ülkemizde ise yüz yıllardan beri sofraları süslemektedir.

Genellikle yemeklerde kullandığımız kemik suyunu aynı zamanda tek başına çorba olarak da tüketilir. Büyükbaş hayvanların kemiklerinden yapılan bu çorbalar daha fazla fayda sağlar.

KOLAJEN NEDEN BU KADAR ÖNEMLİDİR?

Vücut sistemi için oldukça önemli olan kemik suyunun içerisinde bulunan kolajen cildin elastikiyetini artırmada yardımcı olur ve kemiklerin güçlenmesinde muhteşem etkiler sunar.Yaşımız ilerledikçe vücudumuz daha az kolajen üretmeye başlar. Amerikalı kalp cerrahı ve beslenme uzmanı Steven Gundry, kolajenin yuttuktan sonra kolajen olarak emilemeyeceğini söylüyor. "Kolajen diğer maddeler gibi vücuda girip parçalanıp görevinin başına geçmez. Kolajen gibi kompleks proteinler aldığımızda vücudun onları üreten sistemlerini çalıştırmış olmuyoruz. Ancak prolin ve lizin gibi, kolajeni oluşturan amino asitleri tüketirsek (yani kolajendeki iki ana aminoasit olan prolin ve lisin bakımından zengin yiyecekler veya takviyeler yersek) o zaman vücut da kolajen üretmeye başlar. Kemik suyunu sadece kolajen için tüketiyorsanız, düşündüğünüz kadar alamıyor olabilirsiniz"

Kemik suyu kolajen, glutamin ve prolin gibi maddeler içerir. Bu maddeler insan vücudunda da vardır fakat bazı nedenlerden dolayı oranları azalır ve ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Ancak kemik suyu düzenli tüketimi bu oranı dengeler.

Bazı hastalıklar, ilaçlar ve besinler sinir sistemindeki zararlı toksinlerin oranını artırarak birçok hastalığın ortaya çıkmasına neden olur. Ancak kemik suyu içerdiği mineraller sayesinde bu durumun yaşanma riskini azaltır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER